Rozhlas je spolehlivý a pravdomluvný kamarád

6. květen 2014

Český rozhlas musí – na to je zákon – podávat vždycky pravdivé informace. Na to se můžete spolehnout.

Ať je zima a náledí, povodeň, děje se něco závažného v naší republice nebo v zahraničí, Český rozhlas i jeho reportéři a zpravodajové se snaží být u toho. Ale nebojte se. Jejich povinností není bezhlavě se vystavovat nebezpečí, jen aby podali tu nej nej nejzajímavější zprávu. Když jde o život, musí chránit především ten svůj.

A proč je dobře, že máme – vlastně máte, milí posluchači – Rádio Junior? Český rozhlas je spolehlivý a pravdomluvný kamarád dospělých a Rádio Junior je zase stejně spolehlivý, pravdomluvný a důvěryhodný kamarád všech dětí.

Důvěra je v životě velice důležitá.
Když máte něčí důvěru, znamená to, že vám ten dotyčný věří, že vám důvěřuje. Určitě i vy máte někoho spolehlivého a důvěryhodného ve svém okolí, komu zase věříte vy. Je ovšem možné, že jsou chvilky, kdy se rodičům, prarodičům, sourozencům dokonce ani tomu nejlepšímu kamarádovi nedokážete svěřit se svým problémem. Co se dá v takovém případě dělat?

Je tu přece Rádio Junior – váš hodně dobrý kamarád, kterému můžete důvěřovat. Nic na vás nevyzradí, naopak vám může velice pomoct. Určitě víte, že v Rádiu Junior máme Linku důvěry. Moderátorovi nebo panu doktorovi – psychologovi - můžete zatelefonovat, napsat nebo třeba poslat mail a svěřit se s tím, co vás trápí. Dokonce se ani nemusíte představit svým jménem, což by jinak bylo neslušné. Můžete se představit třeba svou přezdívkou – to ne úplně každý ví – a pak už můžete probrat svůj problém. Vždycky dostanete radu a to, s čím se svěříte, zůstane v Rádiu Junior jako přísně tajné a důvěrné. A vám se ohromně uleví.

To si zapište za uši.

autor: Zora Jandová
Spustit audio

Více z pořadu

Pusť si video