Proč je dobře, že máme Český rozhlas?

5. květen 2014

Když se stane nějaká mimořádná závažná událost, která vážně ohrožuje nebo narušuje běžný život obyvatel doma i v zahraničí, je povinností Českého rozhlasu o tom podávat informace.

Např. při přírodních katastrofách nebo živelních pohromách, jako je třeba zemětřesení nebo záplavy a povodně, při různých haváriích v dopravě nebo třeba v jaderné elektrárně, také když se někde bojuje a válčí – Český rozhlas o tom musí informovat. Proč?

Kdybyste věděli, že tou dobou u takové události mohl být někdo z vašich blízkých, určitě byste chtěli mít co nejpřesnější informace. Abyste si mohli oddychnout spolu s dalšími obyvateli naší země, když z rádia uslyšíte: "Žádný český občan při této události nepřišel o život."
Nebo: "Nikomu se nic nestalo."
Když byly v naší republice povodně, byl to Český rozhlas, který svolával lidi na pomoc vodou postiženým místům a který okamžitě uspořádal sbírku peněz pro ty, kteří o všechno nebo o skoro všechno přišli.

Výhodou rozhlasu je, že je nejrychlejší v podávání zpráv. Než se třeba televizní technika rozloží a začne natáčet, rozhlasoví reportéři už mají všechno nahrané a za pomoci techniků odeslané do rozhlasu, kde už si s takovou zprávou urychleně poradí – připraví ji do vysílání a odvysílají ji.
Zkrátka i v případě jakéhokoli ohrožení naší země se můžete spolehnout na to, že ČRo bude podávat ty nejpravdivější informace. A to je moc důležité.

Českému rozhlasu můžete věřit, musí vždycky vysílat pravdu a nesmí si tu pravdu ani trochu upravovat. Tak, jako je nesmírně důležité mít spolehlivého a pravdomluvného kamaráda nebo kamarádku, je důležité mít spolehlivý a pravdomluvný rozhlas. Český rozhlas. To si zapište za uši.

autor: Zora Jandová
Spustit audio

Více z pořadu

Pusť si video