14.7.: Planeta R na dohled, další úkol na poslech.

14. červenec 2017

Už je to tady! Naše posádka by měla každou chvíli přistát na povrchu naprosto neznámé Planety R. Ale co když se zase něco pokazí? Buďte ve střehu, posádka vás ještě bude potřebovat.

Slyšeli jste! Posádka lodi Urania potřebuje okamžitou pomoc. Je nutné provést kontrolní měření. I palubní počítač může vykazovat poruchu a mise na Planetu R přece neskončí předčasně. Vaším dnešním úkolem bude sledovat počasí. Zapište si, jak se během dne vyvíjela teplota. Na splnění úkolu máte dva dny, takže můžete vývoj teplot porovnávat.

Zkuste si vyrobit papírový větrník, případně použijte provázek a sledujte směr a sílu větru. Hlavním úkolem je ale sledovat vývoj teploty a tu si také zapište do svých palubních deníků. Uveďte, kolik bylo v 8 hodin ráno, kolik v pravé poledne, kolik v 15:40, kdy se Planeta R vysílá na Radiožurnálu, a kolik stupňů Celsia bylo v 17:10, kdy se o Planetě R mluví na Rádiu Junior.

Chceš hrát Planetu R a pomoct vesmírné posádce na její misi? Soutěž běží od 3.7. – 30.7. a zapojit se můžeš kdykoliv!

1) Vytiskni si deník mise. Návod nalezneš zde.


2) Poslouchej zadání úkolů každé pondělí, středu a pátek. Na Radiožurnálu v 15:40 nebo na Rádiu Junior v 17:10. Zadání najdeš i v našem kalendáři zde.

Další informace a pravidla hry nalezneš na www.radiojunior.cz/planetar

Spustit audio

Pusť si video