Poslechněte si pohádky našich malých návštěvníků

21. září 2017

Věděli jste, že Rádio Junior pořádá exkurze pro školy? A že je na nich vážně sranda? No vážně! Poslechněte si, jaké rozhlasové pohádky naši návštěvníci (teď už určitě budoucí rozhlasoví moderátoři a herci) vymysleli.

ZŠ Středokluky – 2. třída 26. 6. 2018

Druhá třída ze Středokluk měla s sebou akčního pana učitele a dobrou náladu. Navštívili studio, odkud se vysílá živě a vyzpovídali Jirku Jogurta Kohouta. Ve druhém studiu si zkusili velký zvuk, prozradili, co je baví a připravili pro vás svou vlastní pohádku. A tu najdete právě tady.

ZŠ T. G. Masaryka – 1. A 19. 6. 2018

1. A byla skvělá. Všichni se byli podívat ve studiu, ze kterého se živě vysílá a tam si s nimi povídal moderátor ranní show Ráno s Jogurtem Jirka Jogurt Kohout. Taky si vyzkoušeli fandění na fotbale i roli sportovního komentátora. Na závěr vám dohromady odvyprávěli super pohádku. Ale vždyť si to poslechněte!

ZŠ Litvínovská – Nultý ročník 5. 6. 2018

Kamarádi ze ZŠ Litvínovská se byli všichni podívat ve studiu u Jirky Jogurta Kohouta a povídali si s ním o živém vysílání. Jednoduše viděli, co všechno moderátor ve studiu dělá. Ve vedlejším studiu se potom pěkně zasmáli, poslali vzkazy našemu rozhlasovému strašidýlku Ušounovi Rušounovi a namluvili pro vás i svou vlastní pohádku. Tu najdete právě tady.

MŠ Španělská – Malá třída 15. 5. 2018

Děti z Malé třídy z MŠ Španělská přišly veselé a připravené na natáčení. Byly se podívat ve studiu u Helči Petákové a povídaly si s ní v živém vysílání. Ve vedlejším studiu nám nazpívaly moc krásnou písničku Holka modrooká a naprosto s přehledem odvyprávěly svou vlastní pohádku. Ale vždyť si ji poslechněte!

Čtvrťáci z Velkých Popovic 17. 4. 2018

Čtvrťáci z Velkých Popovic byli naprosto super. Všichni se byli samozřejmě podívat ve studiu u Jirky Jogurta Kohouta a povídali si s ním v živém vysílání. Zvláště holky by si s Jirkou povídaly klidně i o několik hodin déle :-). Ve vedlejším studiu jsme s holkami natočili krásnou písničku, kluci zase zvládli dokonale invazi zombíků. A příběh čtvrťáků z Velkých Popovic si poslechněte tady.

MŠ Sluníčko – Včeličky a Berušky 10. 4. 2018

Z Mateřské školy Sluníčko k nám přišel rekordní počet dětí (40!). Sotva se nám vešel do studií, ale zvládli jsme to všichni skvěle. Včeličky a Berušky byly perfektní. Všichni jsme se byli podívat ve studiu u Jirky Jogurta Kohouta a povídali si s ním v živém vysílání. A jak Včeličky, tak i Berušky se nám ve studiu krásně rozezpívaly. Ale vždyť si to poslechněte sami.

MŠ Čtyřlístek - Myšky 3. 4. 2018

Z Mateřské školy Čtyřlístek k nám přišly na návštěvu Veverky a Myšky. Všichny děti se byly podívat ve studiu u Helči Petákové a povídaly si s ní v živém vysílání. A jak veverky, tak myšky nahrály všetečné otázky pro naše rozhlasové strašidýlko Ušouna Rušouna. Větší myšky (předškoláčci) krásně zvládly odvyprávět pohádku, jedna po druhé… a tu si poslechněte tady.

1. ZŠ Métis, 27. 3. 2018

1. třída z Métisu ukázala, že jsou v ní samé šikovné a talentované děti. Rozdělily se na dvě skupiny a byly se podívat jak ve studiu u Jirky Jogurta Kohouta, kde si s ním povídali v živém vysílání, tak nám i hodně pomohly s anketami do povelikonočního vysílání. Dozvěděli jsme se třeba, na jaký způsob mají rádi vajíčka nebo co museli umět při zápisu do školy. A když potom děti dostaly za úkol vyprávět nám všichni pohádku, jeden po druhém… ale vždyť si ji poslechněte sami.

2. C. ZŠ T. G. Masaryka, 13. 3. 2018

S 2. C. byla na exkurzi legrace a pohoda. V živém vysílání si povídali s Jirkou Jogurtem Kohoutem a zjistili tam, jak taková práce moderátora vlastně vypadá. Že rozhodně není jen o mluvení. Ve vedlejším studiu si pak šikovní druháci vyzkoušeli nahrát několik zvuků a samozřejmě pro vás připravili i svůj příběh. Ten si můžete poslechnout tady.

4. B. z Bystřice u Benešova, 6. 3. 2018

4. B. z Bystřice u Benešova přijela do Rádia Junior s dobrou náladou. Holky a kluci se podívali do živého vysílání, kde si popovídali s Jirkou Jogurtem Kohoutem a pomohli mu i s ranní show. Vymysleli super úkol pro moderátora Jakuba Voříška do odpoledního vysílání. Ve vedlejším studiu nám potom prozradili, co je nejvíc baví, a hlavně jsme natočili pohádku 4. B. a tu si můžete poslechnou tady.

4. A. z Bystřice u Benešova, 27. 2. 2018

Třída 4. A. z Bystřice u Benešova zastihla Rádio Junior v přípravách na 5. narozeniny a moc nám pomohla. Rozdělila se na dvě skupiny. První si šla nejprve popovídat s moderátorkou Janou Rychterovou do živého vysílání. Druhá skupina zatím ve vedlejším studiu pomáhala „krmit rozhlasový archiv“. Obě skupiny se potom vyměnily a byly prostě perfektní. Jejich pohádku si můžete poslechnout tady.

6. B. ZŠ Fryčovická, 6. 2. 2018

Šesťáci ze ZŠ Fryčovická byli připraveni na každou legraci a natáčet s nimi davové scény bylo prostě super! Na začátku se 6. B. opět rozdělila na holky a kluky. Do živého vysílání za Jirkou Jogurtem Kohoutem šli nejdříve kluci a holky zatím skvěle začaly příběh 6. B. Potom se skupiny vyměnily, a zatímco si s Jirkou v živém vysílání povídaly holky, kluci příběh třídy dovyprávěli. Poslechněte si je tady.

Příběh 3. A. Magic Hill v Říčanech, 30. 1. 2018

3. A. z Magic Hill v Říčanech si přinesla do Rádia Junior skvělou náladu. Rozdělila se na dvě skupiny, na holky a na kluky. Všichni se byli podívat v živém vysílání na Jirku Jogurta Kohouta a parádně si s ním popovídali. Taky mi pomohli nakrmit rozhlasový archiv sportovními tématy. A jejich příběh? Ten si poslechněte tady.

Bláznivá škola 5. A. ZŠ Tupolevova, 16. 1. 2018

5. A. je super třída, kde se nikdo nebojí mikrofonu. Když přišel čas rozdělit se na dvě skupiny, opět se páťáci rozdělili na holky a kluky. Už se to pomalu stává klasikou. Nejdřív byli v živém vysílání s Jirkou Jogurtem Kohoutem kluci a jestli jste je slyšeli, určitě jste si jejich povídání užili. Holky zatím neohroženě odpovídaly na otázky ve vedlejším studiu, a potom odstartovaly pohádku 5. A. s názvem Bláznivá škola. Po výměně si s Jirkou povídaly holky a kluci dokončili třídní pohádku. Zajímá vás výsledek? Tady je.

Časoprostor 5. C. ZŠ Tupolevova, 9. 1. 2018

5. C. je třída super kluků a bezva holek a rozhodně jim nechybí smysl pro humor. Když přišel čas rozdělit se na dvě skupiny, rozdělili se na holky a kluky. Nejdřív byly v živém vysílání s Jirkou Jogurtem Kohoutem holky a kluci zdatně pomáhali krmit náš rozhlasový archiv, potom vykopli pohádku 5. C. s názvem Časoprostor 5. C. Po výměně si s Jirkou popovídali kluci, a holky pak pohádku doladily. Poslechnout si ji můžete tady.

4. ZŠ Waldorfská, 30. 11. 2017

Čtvrťáci ze ZŠ Waldorfská byli báječní. Byli se podívat v živém vysílání na Jakuba Voříška, popovídali si s ním a přáli si písničku Není nutno. Také plnili naše rozhlasové úkoly a zvládli je na jedničku. A jejich pohádka? Začala trochu jako Červená karkulka… Ale vždyť si ji poslechněte sami.

MŠ Bystřice u Benešova Slůňata a Myšáci, 23. 11. 2017


Slůňata a Myšáci z Bystřice u Benešova byly tříletá a čtyřletá dráčata. Byla s nimi velká legrace. Jako první, co si v Rádiu Junior usmyslely, bylo lechtání jejich průvodkyně. Byly se podívat u Jakuba Voříška v živém vysílání a pohrály jsme si i ve studiu. Natočily tam třeba báječnou pohádku. Každé slůně řeklo jednu větu a parádní pohádka je tu. Malí myšáci pak přidali začátek a konec pohádky.

5. C. ZŠ Rudná, 22. 11. 2017


Páťáci z Rudné byli super. Rozdělili se na dvě skupiny, na holky a kluky. Nejdřív se byly v živém vysílání ve studiu u Jakuba Voříška podívat holky. Kluci zatím plnili úkoly a moc si užili zkoušku politické debaty a Zelené vlny, kde informovali o vtipné situaci na našich silnicích. Holky pak parádně zazpívaly písničku pro malé kamarády. A nakonec všichni, každý jednou větou, vyprávěli pohádku. Na tu se mrkněte tady.

2. D. ZŠ Mukařov, 16. 11. 2017


Děti z 2. D. z Mukařova byly vážně skvělé! Ve studiu si živě zavysílaly s Jirkou Jogurtem Kohoutem, vybraly si písničku, a nestyděly se s Jirkou si pořádně popovídat. Ve vedlejším studiu potom splnily všechny úkoly na jedničku. Zvládly nám pomoct v „krmení rozhlasového archivu“, bez problémů poznaly „Kdopak to mluví“ a na závěr vymyslely bezva pohádku, kterou si můžete klidně hned poslechnout.

Trojáci, 15. 11. 2017


Děti, které si říkají Trojáci, se přišly do Rádia Junior podívat hlavně proto, že se připravovaly na tzv. Projektové dny ve škole. Průvodkyní jim byla moderátorka a hudební dramaturgyně Jana Rychterová. Podívaly se s ní po celém Rozhlase a navštívily i zkoušku Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Ale nevynechaly samozřejmě ani živé vysílání Rádia Junior, kde si povídaly s Jakubem Voříškem a nahrály pro vás samozřejmě i jejich speciální krátkou pohádku.

2. A. ZŠ Praha 6, 5. 10. 2017


2. A. byla skvělá. Rozdělila se na dvě skupiny, na holky a na kluky. Všichni se byli podívat v živém vysílání na Petra Ševčíka a popovídali si s ním. Také samozřejmě plnili naše rozhlasové úkoly a vedli si báječně. A jejich pohádka? Kluci ji rozjeli a nebáli se ani zombíků a holky ji potom krásně přizdobily vílami a princeznami. Ale vždyť si to poslechněte.

5. C. ZŠ na Šutce, 21. 9. 2017

S 5. C. jsme se na exkurzi pobavili a to nejen kvůli přítomnému prdícímu polštářku :-). A kromě toho, že 5. C. perfektně splnila všechny rozhlasové úkoly a popovídala si ve studiu s Jakubem Voříškem, našlo se v ní hned několik odvážných, kteří se chtějí v budoucnu věnovat náročné moderátorské profesi. Zajímá vás, co 5. C. ve studiu Rádia Junior nahrála? Tady to je.

5. A. ZŠ na Šutce, 21. 9. 2017

S 5. A. byla na exkurzi legrace. Rozdělili se na dvě skupiny, na holky a kluky, a byli se podívat ve studiu u Jakuba Voříška, povídali si s ním v živém vysílání a dostali několik úkolů. Kluci byli trochu nepříjemně překvapení, když si jako úkol z klobouku vytáhli: provolávání slávy škole. A holky zase během dvou minut bezpečně poznaly, čí hlas náš mistr zvuku David „trošku“ upravil. A když potom dostali za úkol vyprávět nám všichni pohádku, jeden po druhém… ale co vám budu popisovat, rovnou si pohádku 5. A. poslechněte.

Spustit audio