Wave

20. květen 2014

Společně známe Rádio Junior, ale až vyrostete, dostanete chuť třeba na trochu jiný druh hudby. Třeba se vám tedy zalíbí stanice, která vysílá pro všechny mladé věkem i smýšlením.

Víte, kde všude je možné dělat vlny? Tak co třeba na moři? No, možná nemusíme chodit tak daleko…stačí se trochu rozdivočit ve vaně. Vlna nebo vlny se také dělají v přádelnách …no tedy tam se jenom zpracovávají, protože základem je ovčí vlna a ta, jak známo, bez ovce nevyroste. Vlny se ale dělají i tady, v Českém rozhlase. Nevěříte?

To byste ale měli, protože my tady na to máme dokonce odborníky. Je jich celý tým složený z nejmladších redaktorů a moderátorů v čele s nejmladším šéfredaktorem.

Rádio Wave – je anglicky vlna. Je tady hlavně pro vaše trochu starší „bráchy a ségry“ a nebo pro všechny, kteří mají rádi speciální hudební žánry. Co je to hudební žánr, to jsme si už vysvětlovali. Tak jen zopakuji, že jde o druh muziky. V případě Rádia Wave ale zapomeňte na folk, country a dechovku. Tady se hraje například elektropop, indi rock, současná taneční hudba nebo urban. Rádio Wave se nebojí přijít s něčím, co se na jiných rádiích nehraje.

Rádio Wave také přináší informace z kultury, sportu, módy, cestování i ze společnosti, ale tak nějak hodně osobitě. Co to znamená? Že mladí redaktoři a moderátoři ve vysílání mluví o věcech, které dobře znají, protože jimi vlastně žijí.

Pozve vás do hudebních klubů a na festivaly. A kdo z vás sní o tom, že jednou založí svou vlastní kapelu, tomu možná pomůže nastartovat karieru pořad Starter. I moderátoři na Wavu jsou trochu jiní... Jsou prostě coool a crazy. Nebo, jak říkáme my na Junioru, a tomu určitě rozumíte všichni – jsou prostě hustí.

To i všechno ostatní si zapište za uši.

Spustit audio

Více z pořadu

Pusť si video