Výroba slizu i létání dronem. Děti učily seniory, co frčí

19. prosinec 2018

Znáte projekt Ježíškova vnoučata? Lidé v něm pomáhají plnit vánoční přání lidem z domovů pro seniory. Ti se někdy cítí sami a tak nás napadlo, že jim velkou radost udělá i taková veselá dětská návštěva. A tak jsme se o tom rozhodli natočit video. Chceme tím také ukázat, že babičky a dědečci mohou dětem předat mnoho zajímavých informací a dovedností.

Ale jak to vymyslet? Oslovili jsme několik organizací, které se seniory pracují. Poprosili jsme je, aby nám doporučili někoho, kdo by se nebál postavit se před kameru. Díky Jihoměstské sociální a.s. a Společenskému, aktivizačnímu centru pro seniory Prahy 9 jsme se seznámili s úžasnou paní Ludmilou a panem Mirkem.

Z YouTube kanálu Rádia Junior už určitě znáte naše knižní agenty, a tak bylo jasné, kde „ulovíme“ naše dětské návštěvníky. Knižní recenzentka Amy na nápad bez dlouhého rozmýšlení kývla a mohli jsme se do naší vánoční výzvy pustit.

Paní Ludmila byla dříve dámskou krejčovou. Takže bylo hned jasné, co bude naší Amy učit. Přišívání knoflíku! Zdánlivá maličkost, kterou si ale Amy do té doby nikdy nezkusila. A co na oplátku naučila paní Ludmilu? To neuvěříte – vyráběly spolu třpytivý sliz! Ještě jste o téhle zábavě neslyšeli? Tak to musíte být z jiné planety! Je to hit a v našem videu se dozvíte, jak na to.

Knižní agent Pepa zase panu Mirkovi ukázal, jak se létá s dronem. A pak se od něj naučil pravidla hry žravá dáma. Už jste ji někdy hráli?

autoři: Redakce Rádia Junior , Šárka Mattová
Spustit audio