Víte, co je to KáPéZetka?

4. březen 2015

O tom, co je to KáPéZetka a co si vzít s sebou na výpravu do přírody, jsme si povídali v Klubu Rádia Junior.

Zima pomalu končí a před námi je jaro. Čekají nás výlety do přírody. Na takovou výpravu je potřeba se vždy pořádně připravit. Vždy je potřeba vhodně se obléct. A taky mít dobré boty. V batohu pak nesmí chybět něco k jídlu a k pití. A taky KáPéZetka.

Ptáte se, co to je? Je to krabička poslední záchrany. Nikdy totiž nevíte, jaký problém někde daleko v přírodě může přijít. Tahle krabička je plná důležitých drobností, které nám můžou i zachránit život. Chtěli byste si takovou krabičku udělat? Tady seznam toho, co do takové, nejlépe plechové, krabičky, patří:

svíčka, pár zápalek a škrtátko - kousek březové kůry k zapálení ohně, velikost sami určete - kousek papíru - nejlépe obyčejná tužka - kousek křídy - jehla a nitě (min. černá a bílá) - špendlíky zavírací a obyčejné - knoflíky - alespoň 2 polštářkové náplasti (raději více a větší) - 2-3 různě velké hřebíky - kus slabého drátu a provázku - gumičky - 50 Kč minci a několik dalších mincí na telefon - poštovní známka na dopis a na pohled - náhradní žárovička do vaší baterky - lísteček s tísňovými telefonními čísly přilepený na vnitřní straně víčka (menším dětem též vlastní adresu a telefonní čísla na rodiče)

Více se dozvíte ze záznamu vysílání Klubu Rádia Junior.

autor: nov
Spustit audio