VIDEO: Z malé holky úspěšnou zpěvačkou. Eva Matějovská nezahálí

10. květen 2018

Před šesti lety vyhrála rozhlasovou kategorii celostátní soutěže Česko zpívá a nedávno se jí podařilo zdolat další velkou hranici. Její písnička Táta, na které spolupracovala zejména s hudebním skladatelem a textařem Jirkou Koběrským, získala jeden milion zhlédnutí na YouTube.

Eva si prošla mnoha pěveckými soutěžemi, Česko zpívá byla ale poslední zastávka. Od té doby už pracuje jen na svých písních. Nejvíce ji totiž baví práce ve studiu. Prozradila, že než písnička vyjde na světlo i s videoklipem, trvá to klidně i půl roku. Dlouhá doba – řeknete si. Když je to ale váš největší životní koníček, vidíte to jinak. Na to nejzralejší ovoce se zkrátka vyplatí čekat.

Energii, kterou Eva vkládá do natáčení, pak získává zpátky od vás posluchačů na koncertech. „To je ta největší odměna, když si vás lidé přijdou poslechnout a zazpívat si s vámi“, prozradila během Klubu Rádia Junior Eva. Poslední velký koncert si nadělila ke svým 18. narozeninám. Její písničky si můžete poslechnout i na jejím YouTube kanále.

V současné době se Eva nejvíce věnuje přípravě svého prvního CD, které by mělo vyjít do konce roku. Jeho součástí má být také duet. S kým? To zatím tají. Bude to prý ale hodně náročná píseň, ve které Eva ukáže i svůj operní talent. Také je součástí projektu Pospolu u stolu, ve kterém se hrají a zpívají písničky o zdravé stravě pro školáky všeho věku.

Eva Matějovská

A co dělá kromě muziky? Především studuje střední pedagogickou školu. Když budete mít štěstí a ještě chvíli s odchodem ze školky počkáte, možná natrefíte na šikovnou paní učitelku, Evu Matějovskou. Většina z nás ji ale stejně uvidí spíš na pódiu než ve školce. Není divu, ve svých 18 letech má talent, píli i odhodlání dělat v životě právě muziku.

Jo a mimochodem, kluci, Eva je stále volná… ;-)

Klub Rádia Junior běží každý všední den od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Naladit si nás můžeš zde.

Spustit audio