Tohle sami nezkoušejte! Parkourista Toman miluje stojky

23. květen 2019

Do Klubu Rádia Junior tentokrát doslova přiskákal parkourista Toman Rychtera. Jak se k tomuhle zvláštnímu a modernímu sportu dostal? A nebojí se, že spadne? Koukněte na video a zjistíte, jaké šílené kousky Toman zvládá.

Toman dřív delal kung-fu a pak se dostal k parkouru. Sport mu prý v dětství pomohl se soustředěním. Byl totiž dost roztěkané dítě. Přiznal, že teď už cvičí daleko míň, než před pár lety. Ale stejně – trénuje až dvě hodiny denně a to i šestkrát týdně! Nám se teda i tohle zdá jako obdivuhodná porce pohybu. Díky parkouru se dostal i do filmu a procestoval spoustu zajímavých zemí. Jen si to poslechněte.

Za Tomanem jsme se vypravili i s kamerou a natočili jsme pro vás, jak vypadá takový malý parkourový trénink.

A co z parkouru nejraději dělá? Stojky! Na ruce se staví úplně všude, kde to jen trochu jde. Třeba i na pyramidě. Stojka pro Tomana představuje vyrovnanost a klid.

To, že by mohl spanout, si nepřipouští. Toman je totiž opravdu zkušený a vytrénovaný a ví, co si může dovolit. V rozhovoru taky prozradil, kde se vůbec parkour vzal, jakou spojitost má s armádou nebo to, jaký je rozdíl mezi parkourem a freeruninngem.

Parkourista Toman Rychtera.

Jestli vás parkour zlákal, přihlaste se do nějakého kurzu. Je jich teď všude plno. Naučí vás tam super triky i to, jak skákat, abyste si neublížili.

Klub Rádia Junior běží každý všední den od 19:00 na Rádiu Junior. Naladit si nás můžete zde.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio