VIDEO: Jak vypadá sportování se psem?

21. březen 2018

Pejskové jsou všude kolem nás a stali se našimi nejvěrnějšími kamarády. Ve větších městech najdete psí kadeřnictví, psí pekařství, mazlíčka můžete poslat také na psí masáže. A protože pes a jeho páníček prostě patří k sobě, vznikla i celá řada sportů, které spolu mohou dělat. Nejpopulárnější z nich je AGILITY.

Cílem agility je, aby psovod se svým psem překonal trať s překážkami ve správném směru a pořadí, bez chyb a v co nejlepším čase. Agility je skvělá příležitost, jak se se svým pejskem ještě víc skamarádit. Strávíte spolu při trénování hodně času a máte nějaký společný cíl. Jste prostě opravdoví parťáci. Na agility je nejlepší to, že závodit může opravdu každý pejsek, bez ohledu na velikost, rasu a věk.


V Klubu Rádia Junior jsme měli závodnici Danielu Horskou, která zavodí se svým pejskem Dinou, někdy také s fenkou své maminky Ladynkou. Maminka Zuzana Pavelková ve studiu přiznala, že k agility jí přivedla právě činorodá Lady, kříženka border kolie. Toto plemeno bývá hodně akční a agility prostě miluje. V kolika letech se může s agility začít? A jaké pomůcky se při takovém sportování používají? To se dozvíš, když si pustíš celý Klub Rádia Junior.

Klub Rádia Junior běží každý všední den od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Naladit si nás můžeš zde.

Spustit audio