Vánoce na Rádiu Junior budou plné pohádek a zábavy

19. prosinec 2017

Vánoce jsou tady a přišly i k nám, do Rádia Junior! Pohádky, rozhlasové hry, oblíbené rubriky, vánoční kalendář a velkolepý silvestrovský speciál – takový bude konec roku ve vysílání a na webu dětské stanice Českého rozhlasu.

Ve sváteční dny se děti mohou každou sudou hodinu těšit na rozhlasovou hru nebo velkou pohádku. Na Štědrý den, na silvestra a na Nový rok přibude ve 13 hodin ještě jedna pohádka, vysílaná simultánně s Českým rozhlasem Dvojka. Obě stanice v premiéře zařadí mimo jiné příběh desetiletého prezidenta s názvem Eliáš Říha zachraňuje svět nebo rovněž premiérovou Pohádku pro Helenku. Malí i velcí posluchači se dále mohou těšit na dvojdílnou hru Princ a chuďas, na pohádky Hadovec a orlice, Mé tety jsou víly, Vlak do zázračna nebo na setkání s Ferdou Mravencem či Kocourem v botách.

Jedenáctidenní sváteční schéma Rádia Junior vždy ve 14 hodin doplní speciální příběh na pokračování – Malý princ Antoina de Saint-Exupéryho.

Děti nepřijdou ani o své oblíbené pořady a rubriky. Například Vendu a Fráňu, dva spolužáky ze 4. C, uslyší v obvyklých časech (ve všední dny v 7:15 a v 17:45) a na silvestra navíc zařazujeme úplně první velkou Show Vendy a Fráni (v 11 hodin a v repríze v 17 hodin).

Mezi svátky vysílá Rádio Junior živě, děti tedy mohou soutěžit o pěkné ceny nebo si prostřednictvím Vzkazovny nechat zahrát písničku na přání.

Soutěžit děti můžou i na webu radiojunior.cz – stačí, když budou pečlivě otevírat okénka online vánočního kalendáře.

Ve vysílání pak první lednové dny předznamenají proměnu ranního vysílání. Na Nový rok v osm hodin představí Rádio Junior úplně nový pořad – Ušounovu pohádkovou školku určenou předškolákům. A od 3. ledna se už děti budou probouzet do Rána s Jogurtem, které je mezi šestou a osmou hodinou ranní skvěle naladí na celý den.

Tak zůstaň s námi a poslouchej nás i o Vánocích. Naladit si nás můžeš zde.

autor: Helena Petáková
Spustit audio

Pusť si video