V ZOO se narodilo hned sedm malých vydřích trpaslíků

15. únor 2017

Tento týden jsme vás ve Zprávičkách Rádia Junior informovali, že se Zoologické zahradě Praha podařilo rozmnožit vydry hladkosrsté. Teď vám přinášíme další informace.

Malých vydřích trpaslíků je hned sedm a jsou prý úplné kopie své vydří mamky a vydřího taťky. V současné době začínají opouštět bezpečí nory a pomalu objevují okolní svět v expozici pavilonu Indonéská džungle. Daří se jim dobře a celá Zoo je z nich úplně nadšená :-) .

Vydry hladkosrsté jsou totiž velmi vzácné. Jejich počet ve volné přírodě klesá, především kvůli úbytku přirozeného prostředí a znečišťování vody. Kromě pražské zoologické zahrady se v Evropě vydry podařilo rozmnožit pouze ve Velké Británii (odkud pochází i náš pár novopečených rodičů – jsou tedy původem vlastně Angličani).

Zajímá vás, jaké zvuky taková vydra hladkosrstá vydává? Tak si poslechněte rozhovor, který před dvěma lety natočila Šárka Fenyková se zoologem Vítem Lukášem právě v pražské zoologické zahradě.

A my už teď víme, že to, co si Vítek přál, se nakonec splnilo. Takže milá vydřátka, přeje vám hodně štěstí do vašeho života a brzy na shledanou v ZOO Praha!

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio