Ušounův písničkový zeměpis

Nový báječný cestovatelský hudební minipořad Ušounův písničkový zeměpis je tu! Můžete ho slyšet každý všední den odpoledne v 15:15 na Rádiu Junior.

Zima byla letos dlouhá. A na vlastní kůži to zažili i redaktoři a moderátoři Rádia Junior. Rozhlasové strašidlo Ušoun Rušoun totiž zlobilo ještě víc než kdy jindy! A tak hned, jak se malinko oteplilo, rozhodly se Jana s Denisou Ušouna trošku provětrat.

Vymyslely a naplánovaly zábavné cesty za písničkou do míst v České republice, o kterých se zpívá. Pokaždé si vyberou jiný dopravní prostředek, aby si s Ušounem co nejvíc užili i cestu. Někdy plují lodí, někdy letí, někdy jdou pěšky… Většinou se ale neobejdou bez Ušounova: „Už tam budem?“

Zkoumají, zda Kolín opravdu stojí v pěkné rovině, jestli vítr fouká od Buchlova a zajímá je třeba i to, uvidí-li shora okolo Frýdku cestičku. Hlavně se ale na cestách báječně baví a dozví se hodně nového o městech, hradech, zámcích, podzemních labyrintech…

A v každém díle Ušounova písničkového zeměpisu samozřejmě zazní jedna krásná lidová písnička. Někdy ji zpívají děti, někdy velké sbory, jindy slavní zpěváci a zpěvačky v čele s cestovatelkou Janou Rychterovou.

Bavte se spolu s Janou, Denisou, Ušounem a jejich Ušounovým písničkovým zeměpisem. Ochutnávku si dopřejte klidně hned:

Spustit audio

Pusť si video