Ušounova pohádková školka slaví 100. díl

14. červen 2018

Už stokrát si kamarádi předškoláci s Ušounem Rušounem a Janou Rychterovou užili v Ušounově pohádkové školce legraci, pohádky, písničky, hádanky, cvičení, zpívání i veselé úkoly. Paráda!

Za devatero kopci a devatero řekami je překrásný pohádkový les a na jeho samém konci stojí Ušounova pohádková školka. Jak ji najdete? Inu, jdete pořád rovně, u jabloně se zlatými jablky zahnete doprava, pak projdete okolo sluje tříhlavé saně…

Anebo, jak už všichni holky a kluci dobře ví, daleko lepší je pustit si Rádio Junior v 9 hodin ráno nebo v 15 hodin odpoledne a Ušounovu pohádkovou školku si poslechnout. A když jsou zrovna někde, kde poslouchat nemůžou, pustí si Ušounovu pohádkovou školu z archivu. V archivu iRadio je totiž ještě sedm dní po odvysílání.

A víte, že Ušounovi se dají posílat i obrázky? V každém díle školky tohle rozverné strašidýlko řekne téma, na které můžete vytvořit výtvarné dílko a jeho fotku pak poslat na e-amil usoun@rozhlas.cz. Prohlédněte si v galerii pár obrázků od našich šikovných posluchačů.

Ušounovou pohádkovou školkou provází moderátorka Jana Rychterová a Ušoun Rušoun osobně (Ušounovi propůjčuje hlas báječná herečka a zpěvačka Zora Jandová). Potkali se už s Popelkou, skamarádili se s čarodějnicí Blábolou, Ušoun byl dole v dole s trpaslíky, pluli na moři, objevili ostrov jednorožců…

Zažili toho zkrátka móře. A další zážitky je společně s kamarády ještě čekají!

Spustit audio