Tým Rádia Junior hledal poklad na Terezínských hrách

4. červen 2018

Jste soutěživí a máte rádi dobrodružné aktivity plné napětí a zábavy? Tak to by vás bavily i Terezínské hry, které se podobají oblíbené soutěži O poklad pevnosti Boyard. Přihlášené týmy v nich také plní úkoly, za ně dostávávají nápovědy a mají šanci získat lákavou odměnu. A jak už asi víte, kde je legrace a spousta prima kamarádů, tam většinou nechybí ani Rádio Junior. Na Terezínských hrách jsme byli už počtvrté.

Jako jeden Junior nebo jako jeden Ušoun? Vyberte si, co se vám líbí víc. Zkrátka takhle společně a týmově letos soutěžili Jáchym, Madla, Matěj a Hanka. Už po dvou soutěžních stanovištích jim bylo jasné, že pokud nebudou spolupracovat, poklad pevnosti Terezín nezískají. A tak nastala naprosto neuvěřitelná změna. Díky ní se týmu v čele s kapitánkou Haničkou podařilo získat všech šest klíčů nutných k otevření pokladnice a dost indicií na to, aby uhodli heslo.

Poslechněte si reportáž Šárky Fenykové přímo z místa her:

Největší potíže jim nakonec připravil až v pokladnici hlavolam, na kterém museli pečlivě vytočit heslo. Uhodnout, co má společného mechanická beruška, rentgenový snímek a zámek, byla pro chytré Juniory překvapivě hračka, ale nastavit ta zatrolená písmenka slova KLÍČEK na kulatý kryptex, ze kterého teprve vypadl klíč od pokladu, to chtělo pevné nervy.

Hanka, Matěj, Jáchym a Madla je ale měli a neztratili je, ani když nad nimi blikaly ubíhající vteřiny. A tak se dostali k pokladu a pobrali víc než kilo a půl dřevěných „zlaťáků“. Celkově si tak Rádio Junior odnáší z Terezínských her 2018 krásné, šťastné sedmé místo mezi patnácti dalšími dětskými týmy! A z toho máme obrovskou radost.

Spustit audio