Tři, dva, jedna, start: Je tu olympiáda! A není náhoda, že večerní Kluby Rádia Junior se také točily kolem sportu

2. srpen 2016

Společně jsme odpočítaly dny, které zbývaly do startu olympiády v Riu. A protože sport nás baví, věnovali jsme mu téměř celý týden večerní Kluby Rádia Junior.

Tři…
Hned v tom prvním (2. srpna) jsme přivítali trenéra snowboardcrosařky Evy Samkové Marka Jelínka. S Markem jsme natáčeli i jeden z dílů seriálu Sport nás baví, při kterém nás učil jezdit na longboardu. Rovnováhu a obratnost na něm trénuje i sama Eva.

Dva…
Ve středu (3. srpna), už jen dva dny před olympiádou, jsme ve studiu přivítali dvojnásobnou olympijskou vítězku a několikanásobnou mistryni světa ve vodním slalomu Štěpánku Hilgertovou. Kdo jiný by mohl vědět, jak se závodník cítí na startu olympijského závodu? Její sport letos v Riu reprezentuje další mistryně, se kterou jsme natáčeli – Kateřina Kudějová. Vzpomínáte si ještě, jak učila Jirku „eskymáka“? Na hrách se ale objeví i Štěpánčina neteř Amálie. Je to juniorská mistryně světa a organizátoři si ji zvolili, jako předjezdce. Co to znamená? To už se zeptáme přímo slavné tety.


Jedna…
Florbal sice není olympijský sport, ale rozhodně je to jeden z nejoblíbenějších sportů vůbec. Na to, abyste ho mohli hrát, stačí mít jen florbalku a děrovaný míček. Abyste ho ale mohli hrát vrcholově, musíte mít něco natrénováno. Jak na to? To nám poradila česká florbalová reprezentantka Hana Koníčková, která zazářila i ve finské lize. Umí stejně dobře útočit, jako bránit, ale uspěla by jako brankařka? Ptali jsme se jí ve čtvrtek (4. srpna).

Start!
Olympijské hry v Riu začaly a naše sportovní Kluby v pátek (5. srpna) jsou u konce. Na závěr jsme si schovali moc šikovné holky a jejich trenérku Olgu Kepkovou. Jmenují se Rebels O.K. a skáčou závodně přes švihadlo. Tuhle sadu ocenění a medailí si přivezly z nedávného mistrovství světa v Portugalsku. 7 zlatých, 11 stříbrných a 9 bronzových medailí, to jen tak někdo nemá. Pokud se tenhle sport dostane někdy na olympiádu, Česká republika bude velmoc.

Sada ocenění a medailí
Spustit audio