Tři, dva, jedna, START!

15. červen 2017

Rádio Junior letos odstartuje všem dětem Olympijský běh. Ve středu 21. června je Mezinárodní olympijský den, který má připomínat základní olympijské myšlenky - soutěžení v duch fair play a společné setkávání různých lidí.

Sedm důvodů, proč by měl člověk běhat:

1) Běhat může úplně každý. Nemusíte mít žádné zvláštní schopnosti a ani vypadat jako Superman nebo Pepek námořník. Stačí vám k tomu jenom dvě nohy, pohodlné boty a dobrá nálada.

2) Běhu se můžete věnovat kdykoliv a kdekoliv. Někteří běžci běhávají i v dešti - možné to je, ale musíte se správně obléknout!

3) Bude se vám krásně usínat! No vážne - zkuste se venku proběhnout, a potom hupsnout do postele. Hezčí sny jste nikdy nezažili!

4) Při běhání je váš mozek zásoben kyslíkem až o 25% více, než když sedíte. Hlava vám pak nápady jenom srší a matematické úlohy se řeší téměř samy.

5) Na závodech můžete získat super medaile a chlubit se jimi rodině a kamarádům!

6) S každým dalším během budete čím dál tím lepší a výsledky rychle uvidíte. To, co jste si mysleli, že nezvládnete ani ve snu, se najednou stane skutečností!

7) Budete zdraví, krásní a (téměř) navždy mladí!

Mezinárodní olympijský den

V ČR se 21. červen slaví během. Na start se na mnoha místech republiky postaví celkem 50 tisíc holek a kluků.

Jestli jste se také zapojili se školou do Olympijského běhu, nalaďte si přes digitální rádia, tablety, mobily nebo počítače naše vysílání. V 10 hodin dopoledne si Šárka a Ušoun pozvou k mikrofonu slavné sportovce a olympijské legendy, a pak vám závod v 10:15 na Praze 4 v areálu ZŠ Jitřní! Po celý den pak budou moct v parku Stromovka rodiče s dětmi navštívit stánek Rádia Junior, kde se seznámí s pořady této stanice a možná si odnesou i hezký dárek. Najdete nás hned u startovní/cílové čáry.

A nezapomeňte vyrazit s rodiči na odpolední Olympijský běh pro dospělé, který odstartuje Český rozhlas – Radiožurnál. Většina závodů má i dětské běhy!

Spustit audio