To zvládnu! To zvládnete! To zvládneme!

24. září 2016

Malovat pusou? Vylézt na vysoký kmen nebo naučit se dvojitou otočku v baletu? To všechno se dá zvládnout, když se chce. V sobotním Klubu Rádia Junior s podtitulem „To zvládnu“ jsme vám nabídli hotovou přehlídku zvládání.

Seznámili jsme vás s Bárou Sedláčkovou, která – přestože je ochrnutá a nemůže hýbat rukama ani nohama – dokáže nádherně malovat. Možná tomu nebudete věřit, ale Bára maluje pusou. Vytvořila si i svůj vlastní styl – Pusopis. Podívejte se, jaké obrázky takto zvládne namalovat.

Bářina díla, která vznikla na Festivalu Kefír

I malí dokážou velké věci, o tom nás přesvědčila parta Juniorů – Matěj, Hanka, Teo a Stázka, kteří reprezentovali Rádio Junior na letošních Terezínských hrách. Mezi soutěžícími byli zaručeně nejmladší, ale výsledek měli lepší, než leckterý tým dospělých. Vyzkoušeli si svoji zručnost, odvahu, rychlost i mrštnost. Třeba vylézt na sloup jen za pomocí dvou hřebíků, když je vám čerstvých šest let, nebo uhodnout hádanku, když vám běží čas, to je umění! A taky to chce si říct: „To zvládnu!“

Tým Rádia Junior na Terezínských hrách

A co zvládnete vy? A neříkejte, že nic. To zkoušeli nejdřív tvrdit holky a kluci ze Základní školy Norbertov z Prahy 6 a nakonec se ukázalo, že je to třída plná sportovců, spisovatelů, malířů, hudebníků a dokonce i budoucích vědců. Podívejte se do naší fotogalerie a poslechněte si malou ukázku.

Další zajímavá témata pro vás denně připravujeme. Poslouchejte od pondělí do neděle od 19 hodin v digitálním vysílání Rádia Junior nebo na Dvojce Českého rozhlasu. Těšíme se na vaše ohlasy!

Spustit audio