Táta s mámou se rozešli

4. červen 2014

Můj táta má problém s mámou, proto se rozešli, a mě to trápí, protože táta bydlí v Tatrách a já ho nemůžu obejmout. Ferda

Milý Ferdo,
to mě moc mrzí. Chápu, že tě to trápí, asi je ti často smutno, viď?

Bohužel někdy se takové věci stávají. Rodiče si přestanou rozumět a začne pro ně být lepší, když nebudou spolu. Je jasné, že když je táta daleko, je to ještě těžší, protože se nemůžete vidět tak často, jak bys chtěl. Ale mysli na to, že i když se rodiče rozešli, nic se nemění na tom, že jsou oba pořád tvoji rodiče a mají tě rádi úplně stejně jako předtím.

Uvidíš, že časem si zvykneš na to, že všechno funguje jinak, čas prostě léčí. Co by ti mohlo pomoct, je to, že budeš vědět, co přesně tě čeká, jaké máš možnosti být s tátou v kontaktu a kdy se s ním uvidíš. Zeptej se na to mámy, řekni jí, že si o tom chceš promluvit a že je ti po tátovi smutno. Zeptej se jí, jak to bude dál, kdy můžeš s tátou volat a kdy ho můžeš vidět. Pokud je ten rozchod rodičů čerstvý a stalo se to někdy nedávno, asi jsou oba taky smutní a vyčerpaní a nemusí mít vždycky dost síly vyjít ti vstříc. Ale časem by se to mělo zlepšit a ty bys měl mít možnost s tátou být v kontaktu co nejvíc.

Posílám ti také odkazy na články, které kdysi napsala pro kluky a holky moje kolegyně Bára, myslím, že v nich najdeš cenné rady.
Jak se můžeme cítit, když se rodiče rozvádějí
Co se bude dít po rozvodu rodičů
Jak zvládnout rozvod rodičů

Moc ti držím palce a přeji ti hodně sil a podpory od tvých blízkých!

Ahoj Milena

autor: Milena Nováková
Spustit audio

Pusť si video