Sváteční vysílání v národních barvách

21. říjen 2016

V pátek 28. října nás čeká jeden významný svátek – Den vzniku samostatného československého státu. A proto i naše vysílání bude sváteční a v národních barvách. Bílá, červená, modrá – to je téma Rádia Junior na celý týden.

Hned od pondělka 24. října se můžete každý všední den krátce po šesté hodině večerní těšit na úplně novou četbu na pokračování s prapodivným názvem Perenda. Kdo nebo co že to je? Perenda je pohádkový hrdina, který vypadá trochu jako člověk, ale není to člověk, trochu jako zvíře, ale není to zvíře. Je milovník všelijakých naschválů a pro svoji zábavu dokáže druhé pěkně vyděsit.

Ve středu a ve čtvrtek, kdy mají školáci podzimní prázdniny, začne ranní vysílání o hodinu později (tedy v sedm hodin), abyste si, holky a kluci, mohli přispat :-) Hned po probuzení na vás budou čekat vaši oblíbení moderátoři a taky spousta pohádek. Můžete s námi zavítat do Pohádkové ordinace doktora Bálka a uslyšíte i původní rozhlasovou pohádku Zdeňka Svěráka nazvanou Krápník a Františka.

Celé sváteční vysílání vyvrcholí v pátek, na který jsme (kromě pohádek a oblíbených rubrik) nachystali sedmidílný seriál Kde domov můj. Dostanete v něm třeba praktickou radu, jak sušit státní vlajku. Ale hlavně se seznámíte s českými státními symboly. Dozvíte se například, jak se pozná, že máme na Velkém státním znaku dvě orlice a ne orly, nebo proč máme na Malém státním znaku lva se dvěma ocasy.

A pozor – tenhle seriál se opravdu vyplatí poslouchat, protože díky tomu můžete vyhrát bezva cenu – hru Česko Junior. Stačí správně odpovědět na 7 soutěžních otázek, které zazní v seriálu, a mít trochu štěstí. Pravidla soutěže najdete v pondělí na webu radiojunior.cz.

Najděte si svůj oblíbený pořad v programu Rádia Junior!

autor: Helena Petáková
Spustit audio