Staňte se moderátory Rádia Junior. Navštivte náš přenosový vůz

15. březen 2018

Hudba, tanec, divadlo, dílničky, hry a hlavně možnost vyzkoušet si práci moderátora Rádia Junior v terénu. To vás čeká, pokud se za námi přijdete podívat v sobotu 24.3. na festival Struny dětem v Minoru.

Rádio Junior je hrdým mediálním partnerem festivalu Struny dětem, který proběhne od 23. do 25. 3. v prostorách divadla Minor a v Novoměstské radnici. V rámci doprovodného programu festivalu si můžete prohlédnout přenosový vůz Českého rozhlasu. Do práce moderátora v terénu zasvětí děti i rodiče Jirka Kohout z ranní show Ráno s Jogurtem. Stačí najít v sobotu 24. 3. od 13:00 přenosový vůz, který bude stát v blízkosti divadla Minor.

Na 9. ročníku festivalu se děti i dospělí mohou těšit na tři desítky koncertů nejrůznějších žánrů, představení i workshopů, které povedou špičkoví umělci. Na prknech minorského divadla se představí jeden z největších talentů domácí scény – písničkář Thom Artway, mj. autor hitu I Have No Inspiration. Akustický rock and roll zazní v podání známé kapely The Fellas. Dětskou fantazii probudí příběhomat, se kterým vznikne jedinečná pohádka v přímém přenosu. Nebude chybět ani workshop pantomimy pod vedením hvězdného Radima Vizváryho či bubínkování.

Doprovodný program festivalu umožní všem návštěvníkům festivalu či pouhým kolemjdoucím, zažít spoustu her a zážitků i bez předem zakoupených vstupenek. Připraveny budou výtvarné dílničky, hravé zóny i zábava přímo na ulici. V dřevěných dílnách si děti budou moci vyrobit hudební nástroje či ptačí budku. Vodičkova ulice ožije zpěvem pěveckého sboru Beznot a bubenickou show Honzy Hrovatitsche a Martina Švece. Pouliční kreslení si děti budou moci vyzkoušet s malířem a sochařem Lukášem Bradáčkem.

Jiří Jogurt Kohout

Řada dalších dílniček a hravých zón nabídne v sobotu a v neděli odpočinek i místo pro aktivní kreativitu zdarma. Detailní informace k programu jsou k dispozici na www.strunydetem.cz.

autor: Kateřina Bartas
Spustit audio