Sešity zábavných úkolů se samolepkami

8. listopad 2013

Knižní záložka vás tentokrát provede několika sešitovými knížkami, které potěší všechny malé i větší rošťáky.

Milí kluci, holčičky a holky, i dnes se hlásí vaše knižní záložka. Jsem celá nedočkavá, abych se s vámi podělila o novinky, které v těchto dnech pro děti různého věku připravilo nakladatelství Fragment.

Pro ty nejmenší jsou to dva sešity „zábavných úkolů se samolepkami“. V každém je jich kolem sedmdesáti; první se jmenuje Koťátka a štěňátka, druhý Koně a poníci.

Dítě si vyndá ze sešitu list se samolepkami a podle obsahu je pak vlepuje do pevných stránek. Prstíky bývají zpočátku trochu nešikovné, ale při takové páté nebo sedmé samolepce už se strefují docela přesně, to je vyzkoušené.

Další dva sešity nabízí Fragment především klukům: i tentokrát jsou tam samolepky, v každém sešitě kolem dvou set! Zelený sešit se jmenuje Super náklaďáky (tiráky, megastroje, transportéry), modrý Super mašiny (motorky, formule, auťáky, letadla a tak dále).

Víte, že někteří slavní závodníci začínali na motokárách? Že závodní auto Formule Ford nemá střechu a že některé skútry můžou jezdit po vodě? Víte, jak vypadá čtyřkolka, čemu se říká sajdkára a že se závodí i na travních sekačkách?

Další sešitová knížka se jmenuje Pokusy a rošťárny. Možná si některý rodič řekne: To tak, ještě abych toho našeho rošťáka v těch jeho rošťárnách podporoval, to tedy ne!

Logo

Pro jistotu jsem se tou knížkou v rychlosti proběhla a zjistila jsem, že je plná hodně zajímavých úkolů vhodných pro děti od deseti let, a ty dvě anglické autorky Stephensová a Mannová doporučují, aby byl vždycky poblíž někdo dospělý. Prý pro jistotu.

A co vás knížka Pokusy a rošťárny naučí? Tak třeba... třeba nasbírat vodu z orosené trávy. Napít se z větve stromu, opravdu! Taky předpovědět bouřku, skamarádit se s kočkou, postavit budku pro netopýry, sejmout otisky prstů, psát neviditelným inkoustem a namouduši vyrobit sopku, co chrlí lávu.

Než se vám to povede, honem se utíkám schovat do knížky na příští týden.

Už teď se na vás těším. To vám vzkazuje vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video