Rádio Junior se diví!

2. srpen 2018

V Rádiu Junior nevíme všechno, taky se občas necháme překvapit. O to víc, když máme jako téma dne „svět se diví“. A u čeho jsme se divili nejvíc? Nejvíc nás zaujalo sedm divů světa a podivuhodné rekordy. Poslechněte si sestřih ranního vysílání a koukněte na nové video Ševy.

Sedm divů světa je soupis starověkých staveb, mezi které patří například Artemidin chrám v Efesu, Rhódský kolos, nebo egyptské pyramidy v Gíze. Ty se jako jediné dochovaly až do současnosti. Dne 7. července 2007 si ale lidé zvolili nových sedm divů světa, které ovšem nejsou uznávány celou odbornou veřejností.

Ranní show na Rádiu Junior tentokrát provázela naše moderátorka Denisa Kimlová, která si na pomoc přizvala studentku novinařiny Kristýnu. Jak to Kristýně šlo, si můžete poslechnout v audio příspěvku. Tam se také dozvíte, zda je možné procházet se za letu po křídle letadla, nebo jak velká byla nejmenší kráva na světě. Dokonce dojde i na plnění výzvy, ve které Péťa Ševčík (alias Ševa) předvádí, jak by se zachoval, kdyby ho za dveřmi studia čekal mimozemšťan. Osvěžte se v tomhle horkém dni kapkou humoru!

Náš youtuber Ševa je rebel, a proto se rozhodl téma „svět se diví“ doplnit videem, které se věnuje právě novým sedmi divům světa. Chcete vidět, jak zápasili gladiátoři, nebo, jak probíhala za dávných časů hra zvaná pelota? Podívejte se na nové video a divte se s námi.

autor: Šárka Mattová
Spustit audio