Rádio Junior pro dospělé? Proč?

9. říjen 2015

Proč vznikl pořad Atrium? Pro koho je určen? S jakými tématy se můžete setkat? A neuškodí dětem, které navštíví web Rádia Junior, obsah, který je určen jejich rodičům?

Myšlenka na „pořad pro dospělé“ vznikla už v době, kdy šéfredaktorka Zora Jandová předkládala svou koncepci Rádia Junior. Nikde v médiích totiž nenaleznete prostor, který by byl systematicky věnován dětem, a přitom oslovoval rodiče, prarodiče, pedagogy, zkrátka dospělé posluchače, kteří se věnují výchově dětí, přemýšlejí nad jejich volným časem, vzděláním či se zabývají jejich problémy.

Do vysílání Klubu Rádia Junior často volali dospělí posluchači, kteří měli potřebu vyjádřit se k danému problému, jenž se ovšem probíral v rámci vysílání pro děti. Na diskusi a dotazy dospělých nebyl čas ani prostor. Pořad Atrium ho nabízí a otevírá. Témata, moderátoři pořadu, odborníci, kteří přijdou do vysílání pořadu, ale i bezpečnost webu Rádia Junior, to vše najdete v odpovědích Zory Jandové.

Úkolem pátečního Atria je také přinést nějakou tu „ochutnávku“ digitálního vysílání Rádia Junior. Tentokrát si můžete poslechnout část pořadu Peníze nás baví, který připravila Magdalena Šorelová ve spolupráci s prezidentkou Fondu pojištění vkladů Renátou Kadlecovou.

Spustit audio