Rádio Junior má nového šéfredaktora: Petra Zettnera

1. září 2017

Čeká nás obrovská změna! Šárka Fenyková, která vedla Rádio Junior dosud, odchází na stanici Plus. Na dálku nám ale pořád drží palce a její pořad Pro slepičí kvoč můžete slyšet na našich vlnách stále. Celé Rádio Junior se s ní loučí, mává a děkuje za její dlouholetou péči a starost! Vedení stanice teď převezme nový šéfredaktor Petr Zettner.

Petr k nám přichází od kolegů ze stanice Plus. V rozhlase pracuje už nejmíň pidilión let (ve skutečnosti je to 14 let). Za tu dobu dělal snad úplně všechno - editora, redaktora, moderátora, vedoucího, analytika a teď k tomu přidá i šéfredaktora. Je fakt hodně vysokej a vypadá pořád zamyšleně. Prostě takovej ten typ, co mu neustále něco šrotuje hlavou - a když to konečně došrotuje, Petr vždycky vypálí něco zajímavýho. Chceš se o něm dozvědět víc? Poslechni si a přečti rozhovory:

Čau Petře, proč je Rádio Junior super? Vyjmenuj tři důvody:
1. Protože jako jediné rádio u nás vysílá pro děti živě - ráno, odpoledne i večer je s tebou skutečný živý moderátor
2. Protože vysíláme pořady, které jinde neuslyšíš - soutěže, zábavné seriály i rozhovory, kde se také můžeš ptát
3. Protože pro tebe máme pořád nová a nová překvapení i plno dárků

Kdyby naši posluchači chtěli být jednou šéfredaktorem nebo šéfredaktorkou, co by měli umět? A co vlastně takový šéfredaktor dělá? Šéfuje redaktorům?
Šéfredaktor toho dělá hodně, byl by to dlouhý seznam. Nejdůležitějším úkolem šéfredaktora je s redaktory a moderátory každý den vymýšlet, jak udělat vysílání zajímavější, aby tě ještě víc bavilo.

Kdyby sis měl vybrat, šel bys raději hrát fotbal s Vendou a Fráňou nebo pařil hry na našem webu?
Ideálně oboje. Šel bych s kluky na fotbálek a v poločase bychom na tabletu zapařili nějakou hru. :-)

Kdybys byl youtuber, byl bys spíš prankster, vlogger nebo let´s player?
Ale já jsem youtuber! Jen jsem ještě nenašel odvahu svá videa zveřejnit. Většina z nich jsou vlogy. Dlouhatááánské vlogy. :-)

Jaký superhrdina bys chtěl být?
Superhrdina být nechci, ale docela rád bych si alespoň na jeden den zkusil být Bártem Simpsonem. Na střední škole jsem se zkoušel česat jako on, ale nikdy mi to nedrželo. Tak bych rád věděl, jak to dělá.

Dokonči vtip: „Sedí beruška na stromě a hraje na kytaru. Okolo jde hroch a ptá se: „Beruško, beruško, co děláš na tom stromě? – Ále….“
... chtěla jsem vám zazpívat, ale všichni se jste někam ztratili ... hrochu, kam jsi zmizel?"

Kdybys nebyl šéfredaktorem Rádia Junior, čím bys chtěl být, až budeš velký?
Až jednou budu velký, tak chci vyrábět nové příchutě zmrzlin. Třeba zmrzlinu s mňoukacím práškem nebo něco takového. Ještě to musím promyslet.

Na co se můžeme pod tvým vedením těšit? Bude naše vysílání ještě víc super?
To si piš, že bude suprovější! A taky víc zábavnější. Chystám nové pořady, cool písničky a ještě něco dalšího. Ale teď ještě neprozradím víc, protože chci, aby to bylo překvapení. Chachá!

Chtěl bys našim posluchačům něco vzkázat?
Jestli se ti Rádio Junior líbí, tak o něm řekni kamarádům a kamarádkám. Byla by škoda, kdyby o něm nevěděli.

autor: Hana Lehečková
Spustit audio