Rádio Junior bojovalo o poklad!

5. červen 2017

Už podruhé složilo Rádio Junior svůj tým a zúčastnilo se hry nazvané „O poklad pevnosti Terezín“. Láďa, Matěj, Majda a Hanička statečně zdolali 12 úkolů a získali potřebný počet klíčů a nápověd, aby měli cestu k pokladu volnou.

Tam, kde síla nepomůže

Tým zachránil hned na začátku hry kapitán Láďa - vítěz soutěže Rádia Junior, který si letošní hru užil úplně poprvé. Prvním úkolem totiž bylo najít v temné místnosti klíč. Ukázalo se, že vydat se do tmy může být mnohem větší problém než sáhnout pro klíč do kroutících se moučných červů nebo zdolat opičí dráhu. Láďa byl ale nejenom statečný, ale také šikovný, a tak klíč našel ještě daleko před časovým limitem.

Co má společného krk a koleno

Ve chvíli, kdy měli holky a kluci všechny potřebné klíče, začali sbírat indicie, ze kterých museli poskládat správné heslo. Kromě svalů a nervů tedy junioři potrápili i svoje mozky. Protože přijít na to, co má společného krk a koleno, to dá zabrat :-). Jasno bylo až po třetím obrázku s jabloní. A vy už také určitě tušíte, že heslem letošních her bylo JABLKO.

A teď hurá pro poklad!

Ani klíče a správné heslo nestačí k tomu, abyste byli úspěšní. K pokladu ještě vedla zapeklitá cesta skrze labyrint, který hlídali dva psi a neúprosný strážce pokladu. Tým Rádia Junior se ale nedal ničím rozhodit a vynosil z pokladnice přes dva kilogramy pokladu. Gratulujeme!!
A příští rok si to můžete vyzkoušet třeba zase vy!

Spustit audio