Radek Banga v Klubu Rádia Junior. Jak se obyčejný romský kluk stane zpěvákem?

9. únor 2018

Je to nejen rapper, zpěvák a muzikant, ale taky objíždí školy a pomáhá klukům a holkám vyhnout se nejrůznějším těžkým situacím. Odborně se tomu říká preventista. Hostem Klubu Rádia Junior bude v neděli 11.2. Radek Banga. Jak se obyčejný romský kluk stane slavným zpěvákem a proč pomáhá druhým?

Růžové? Tak takové Radkovo dětství rozhodně nebylo. Hádky rodičů, alkohol a ne úplně dobrá parta. V patnácti letech dokonce skončil na ulici jako bezdomovec. Ze všeho se ale dostal! A to díky svému obrovskému hudebnímu talentu a touze něco dokázat.

Naučil se hrát na pět hudebních nástrojů. Když ho něco trápilo, složil o tom písničku. Na české hip hopové scéně začal být známý už ve třinácti letech! A když se svou kapelou Gipsy.cz vydal album Romano hip hop, katapultoval se mezi přední hvězdy českého showbussinesu. Stejnojmenný hit se navíc proslavil i na MTV a v mezinárodním kole Velké ceny Eurovize.

A tím výčet Radkových úspěchů rozhodně nekončí. Písničky od něj zpívá třeba Karel Gott nebo Lucie Bílá. A že umí i tancovat, prokázal v taneční soutěži Stardance, když hvězdy tančí, ve které se v roce 2015 umístil na krásném 4. místě. A pak to rozhodně jsou i jeho výchovné koncerty plné příběhů ze života, se kterými jezdí do škol. Před čím studenty a žáky varuje a a jak jim dodává motivaci pro sebezlepšování? Nejen to vám prozradí v nedělním Klubu Rádia Junior a kdo ví, třeba i naživo zazpívá :-) !

Jestli se chceš dozvědět víc, poslouchej nedělní Klub Rádia Junior s Petrem Vackem. Hostem bude Radek Banga. Už teď se můžeš na cokoliv ptát na emailu radiojunior@rozhlas.cz. Poslouchej nás v úterý 11.2.. od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Naladit si nás můžeš zde.

A mezitím si pusť písničku Hop hop, kde zpívá Radek Banga společně s Kašpárkem v rohlíku :-).

Spustit audio