Provazochodkyně Tatiana ohromila Prahu. Jaký kousek předvedla?

15. srpen 2019

Zahájení 16. ročníku festivalu nového cirkusu a divadla s názvem Letní Letná je za námi. Tentokrát se začínalo opravdu velkolepě. Ve výšce 35 metrů se po laně dlouhém 350 metrů prošla nad Vltavou francouzská artistka Tatiana-Mosio Bongonga. A všem divákům se tajil dech. Rádio Junior bylo u toho. Koukněte na video, ve kterém ji vyzpovídal Péťa Ševčík.

Tatiana nám v rozhovoru prozradila, že se kromě provazochodecké disciplíny věnuje i dětem a dělá pro ně různé kurzy. Nějakou dobu se chtěla pedagogické práci věnovat naplno, ale pak si uvědomila, že tahle cesta není ta pravá. Rozhodla se vrátit ke svému snu a stala se z ní profesionální provazochodkyně.

Tatiana chodí po laně už od svých osmi let a jak říká, nenaučíte se to ze dne na den. Je potřeba trénovat stejně, jako když jste se učili chodit po dvou. Svoje vystoupení absolvuje bez jištění, má ale na svém kostýmu speciální karabinu. Tou se může zachytit v momentě, kdyby se například změnilo počasí, nebo by nastala jiná nenadálá situace, v níž by jí hrozilo nebezpečí.

My už teď víme, že přechod přes Vltavu dopadl dobře a naštěstí nebylo potřeba žádných jistících pomůcek. Letní Letná tak odstartovala svůj program úspěšně a festival pokračuje dál, a to až do 1. září.

Francouzská artistka Tatiana-Mosio Bongonga přešla po laně přes Vltavu

Na závěr rozhovoru provazochodkyně ještě prozradila Petrovi i místo, které je podle ní nejkrásnější. Hádejte, jaké město Tatiana (naprosto bez nápovědy) jmenovala?

Sledujte i další videa na našem YouTube kanále, kde toho najdete daleko víc >> youtube.com/radiojuniorrozhlas.

autor: Šárka Mattová
Spustit audio

Související