Přívozáci - poslali závěrečné foto

11. září 2014

Přívozáci poslali závěrečné foto!

Koordinátor týmu: Jan Pergl

Třídní kolektiv: ZŠ Kamenný Přívoz, dvoutřídka první a druhé třídy, třídní učitelka Martina Šimsová. Ve třídě je 16 žáků, 9 prvňáčků a 7 druháků.

Zvolené hrací týmové jméno: Přívozáci

Vaše fotografie: splněno

Plnění úkolů:

1) První úkol splněn.
První prázdninový týden Ušoun z týmu "Přívozáci" vyrazil s Vašíkem a ostatními sourozenci do Harrachova. Harrachov je malebné horské středisko v západních Krkonoších a zábavy je zde spoustu nejen v zimě, ale i v létě. Ušoun jezdil na kole, hrál minigolf, fotbal, tenis, navštívil Mumlavské vodopády. Harrachov je známým střediskem zimních sportů - zejména skoků na lyžích a severské kombinace. A skokanské můstky jsou jeho dominantou. U jednoho ze skokanských můstků se Ušoun s Vašíkem ve čtvrtek 3. 7. 2014 vyfotil. Původně se chtěli fotit u toho největšího, mamutího můstku, na kterém se letos v zimě konalo mistrovství světa v letech na lyžích, ale protože tento můstek je opravdu mamutí, na fotku se nevešel. Proto jsme fotku pořídili u jednoho z menších můstků, na kterém se v zimě konalo mistrovství v ČR v letech na lyžích v kategorii žactva. Všechny do Rádia Junior zdraví za "Přívozáky" Vašík Bartoněk z Kamenného Přívozu.

Za "Přívozáky" zdraví Vašík Bartoněk z Kamenného Přívozu

2) Druhý úkol splněn
V pondělí a v úterý jsme s Ušounem Rušounem byli v bazénu. Ušoun se sice trochu namočil, ale není to žádný fňukal. Přestože vodní sporty nepatří k jeho oblíbeným, statečně se s Matějem nechal vyfotit v bazénu a pak už jen v klidu odpočíval pod slunečníkem. Druhá fotografie vznikla v pátek, kdy celé dopoledne propršelo, takže si Matěj a Ušoun zahráli "prší". Zdravíme do Rádia Junior. Matěj Boška

Logo

Logo

3) Třetí úkol splněn! Přečtěte si zajímavé informace o zubním kartáčku:
Vynálezy, které ovlivňují náš každodenní život, nejsou jen elektronika, nebo stroje… například zubní kartáček. Vysvětlili jsme Ušounovi Rušounovi, jak důležitý je zdravý chrup bez kazů, abychom se mohli dobře najíst. A proto je potřeba si každý den, alespoň ráno a večer čistit zoubky.
Už v pravěku si lidé čistili zuby pomocí různých kamínků a větviček, které žvýkali.
První zubní kartáček byl vyroben až v 15. století v Číně ze zvířecích štětin a kostí. Dnes máme velký výběr kvalitních zubních kartáčků z plastu a umělých vláken. Ušoun Rušoun slíbil, že si zoubky bude čistit každý den, aby je měl zdravé a mohl všem rozdávat krásné úsměvy.
Do Rádia Junior zdraví Anička Paterová.

Přívozáci, úkol č. 3

4) Čtvrtý úkol splněn:
Zdravíme celý kolektiv Rádia Junior, všechny posluchače i ostatní soutěžící týmy!
Další prázdninový týden je tu a s ním i čtvrtý úkol. Seznámit Rušouna Ušouna se svým oblíbeným plyšákem či jinou hračkou...hmmm, žádný problém! No vlastně trošku ano - vybrat totiž z oblíbených toho nejoblíbenějšího by dalo Kubovi doma zabrat. Naštěstí ale tráví celý týden u babičky a dědy v malebné středočeské vísce Bukovany a tam má svého nejoblíbenějšího plyšáka stále k dispozici.
Je to nejlepší přítel člověka - dvouletý divoch - zlatý retrívr - Kubou milovaný - pes Fram. Skutečný a nefalšovaný přítel - vždy připravený hrát si, honit se, válet sudy, aportovat boty a vyvádět všelijaké vylomeniny. To by jim spolu šlo, ale jde jim výborně i plavání v rybníce, hlídání babičky a dědy a rozdávání dobré nálady.
Říká se, že děti a zvířata se těžko fotí, ale v tomto případě stačil jediný povel "sedni" a všichni věděli co dělat :-)
Krásné prázdniny plné úsměvů přeje Kuba Kačer, Ušoun Rušoun a živý plyšák Fram

Přívozáci, úkol č. 4

5) Pátý úkol splněn:
Dobrý den, posílám fotografie k pátému úkolu.
Ušoun se nejprve podíval do vojenského muzea v Lešanech, kde se musel nechat vyfotit před svým nejoblíbenějším objektem, anténou radaru, který se stále pokoušel rušit. Líbil se mu i růžový tank, ale ten už se na fotku nevešel.

Přívozáci, úkol č. 5

Potom se Ušoun vydal s Fratiškovou rodinou na vandr v okolí Sedlčanska, kde potkal krávy, kachny, kočky, šneky, koně, volavky, sojky, kozy, ovce, žáby, mravence a další zvířátka. Chvíli poseděl na Čertově kameni nad Kosovou Horou, uvařil si na ohništi a dvakrát spal ve stanu. V sobotu 2. srpna pak Ušoun s velkým napětím sledoval zásah hasičů během oslav 100. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Kamenném Újezdci.
S pozdravem za Přívozáky, Radovan Fišer.

Přívozáci, úkol č. 5

6) Šestý úkol splněn:
Zdravíme rádio Junior. V šestém týdnu prázdnin se má Rušoun Ušoun zúčastnit v rámci dalšího úkolu karnevalu. Než však jeho nový kamarád Daniel pro Ušouna karneval uspořádal, zažili spolu i jiná dobrodružství. V pondělí spolu vyrazili na houby, kterých ale moc nerostlo, a tak alespoň pozorovali lesní zvěř. Cestou nazpět je sice zastihla velká průtrž mračen, ale Ušoun se schoval do batohu a domů se vrátil zcela suchý. V úterý Ušoun s Daníkem vyrazili na kolo a cestou se zastavili u ohrady s koňmi. Podarovali je nějakými dobrotami a pokračovali dále v jejich cyklo výletu. Odpoledne si ještě s dalším kamarádem a Ušounem hráli na archeology. Vrtání v hlíně Ušouna dost bavilo.
Ve středu v nedaleké rokli postavili společnými silami past na mamuta a hráli si na pračlověka. Čtvrtek byl opět v duchu sportovním. Daník s Ušounem, sestřičkou i mamkou vyrazili na kolech k nedalekému rybníku. Vzhledem k tomu, že počasí koupání moc nepřálo vrátili se domů a dováděli po zbytek dne na zahradě. V pátek brzy ráno společně vyrazili do Prahy. Domů se vrátili až po obědě a Daník i Ušoun byli z toho výletu tak utahaní, že zbytek dne odpočívali.
Na sobotu byl pro Ušouna připravený karneval. Po tanci s krásnou španělskou tanečnicí se mu udělalo takové vedro, že byl velice rád, když v druhé části karnevalu zavítal k eskymákům, kde se mohl pěkně ochladit. V neděli od samého rána sluníčko pěkně hřálo, a tak koupání a dovádění v bazénu bylo naší celodenní náplní. Pěkný pozdrav a hodně sluníčka za Přívozáky přeje Daniel Keller

Přívozáci, úkol č. 6

7) Sedmý úkol splněn:
Bára se s bráchou Oskarem na Ušouna už těšili od začátku prázdnin. Takže, když k nim konečně přicestoval, chtěli si ho jaksepatří užít. Bohužel v pondělí Bára měla teplotu, tak s Ušounem proležela celý den. V úterý ale už vyrazili i s rodiči na chalupu do Ruprechtic u Broumova. Tam byli na interaktivní výstavě PLAY, v Teplických skalách, na výletech po okolí a na Hvězdě.

Přívozáci, úkol č. 7

Všude se Ušounovï líbilo, hrál si, plnil úkoly, hledal otázky na bojovku a samozřejmě hledal vodu, aby se s ní vyfotil. Nakonec nejlepší bylo, když našel studánku s "kouzelnou vodou" a brácha Oskar mu udělal pirátskou loď. Zdravime Za Přívozáky J. Pergl

Přívozáci, úkol č. 7
Přívozáci, úkol č. 7

8) Osmý úkol splněn:
Milé rádio Junior, sotva si Dominik převzal Ušouna a poslechl si nový úkol, rozhodl se, že mu ukáže, jak se plení kukuřice. Poslední dobou je to totiž jeho oblíbená činnost. Kukuřice je nejen pěkná kytka, ale hlavně dobrá.

Přívozáci, úkol č. 8

Na druhé fotce je vidět jak si to Dominik s bráchou Sašou, Bárou a Oskarem na poli užívají. Kromě kukuřice teď dozrávají ale už i ostružiny, a to je nějaká konkurence!

Přívozáci, úkol č. 8

9) Devátý úkol splněn:
K Zuzance Hanušové doputoval Ušoun Rušoun jako k poslední v řadě – bylo na něm znát, že zažil řadu dobrodružství a zajímavých výletů – sem tam nějaká ta díra, lehce ušmudlaný. Pokud Rušoun doufal, že si už trochu odpočine, mýlil se. Dorazil totiž do pěkného ruchu, v ten samý den jsme si převezli z porodnice čerstvě narozenou sestřičku Aničku. Takže nám ji Ušoun pomáhal obveselovat a zabavovat. Nezapomněli jsme ale ani plnit úkoly; bláznivé foto nám šlo dobře. Zároveň s námi Ušoun absolvoval řadu výletů: byl na houbách, pekl si na táboráku jablko, poznal stezku podél Sázavy, vykoupal se na Slapech u Měřína. V pondělí 1. září ho Zůza vezme s sebou na první den školy, aby se zase potkal s celým týmem Přívozáků. Zdravíme Radio Junior, Ondřej Hanuš.

Přívozáci, úkol č. 9

Závěrečný úkol splněn

Přívozáci poslali závěrečné foto
autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Pusť si video