Přečti si knížku Kosprd a Telecí

12. duben 2013

Knižní záložka vás seznámí s příběhem malé Aničky a jejího dědečka, ze kterého se stal indián.

Milí kluci, holčičky a holky, po týdnu na vás zase ťuká vaše knižní záložka. Dneska pro vás mám knížku, která je ještě teplá z tiskárny a mně je v ní taky pěkně teploučko. Ta knížka má na první poslech divný název, jmenuje se Kosprd a Telecí. Příběh začíná ve školce, kde člověk ještě neumí moc číst a psát.

"Proto má v šatně místo nápisu Králíková obrázek červeného puntíkovaného míče. Papoušek tam má namalovaný traktor, zatímco papouška má Novák a králíčka dostala Šplíchalová. Kdyby chtěl Papoušek papouška, způsobilo by to zmatek, protože Novák si pod něj už složil tenisky, co svítí, když se na ně šlápne. A taky by se naštvala paní ředitelka, která rozděluje dětem obrázky.

Pro posledního kluka, který přišel do školky, měla paní ředitelka připravený hříbek. Ten kluk se jmenoval Kosprd a bylo moc dobře, že neměl obrázek podle svého jména, protože by těžko šlo, aby na obrázku ve školkové šatně prděl kos," vysvětluje spisovatelka, která se náhodou jmenuje Eva Papoušková. Asi má s tím pěkným jménem bohaté zkušenosti. Obrázky, taky legrační, namalovala Galina Miklínová a knížku Kosprd a Telecí vydal Albatros.

Ale já ještě nevysvětlila, jak je to s tím telecím. Pozor, nejedná se o to telecí, ale o tu Telecí s velkým T na začátku. Tak se jmenuje jedna holčička ze školky, která má pro Kosprda, který tam chodí nerad a ještě v šatně lehne na podlahu, kope kolem sebe a řve, prostě má pro toho kluka pochopení, protože nedávno ve školce vyváděla zrovna tak. Ti dva se dají dohromady a rozhodnou se... no co byste řekli, jakou lumpárnu vymyslí a dokonce i uskuteční?

V tom příběhu vystupují taky dvě maminky a dva tatínci, jedna málem opravdová vzducholoď, hodná paní učitelka Součková a stanice metra Vysočanská. Víc neprozradím, snad jen to, že tenhle bezvadný příběh ze školky, co potěší i dospělé čtenáře, přece jen dobře dopadne.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video