Přečtěte si knížky Ondřej jde do školy a Proč obrazy nepotřebují názvy

5. prosinec 2014

Pohádkový příběh vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Je to k nevíře, ale za necelý měsíc bude po Vánocích a někteří bláhovci se začnou těšit na konec starého a začátek nového roku. Kéž ten nový splní veškerá jejich dobře míněná očekávání. Za ty čtyři týdny budou vánoční prázdniny v plném proudu; děti si přes den zadovádí ve sněhu, vrátí se do vyhřátého domova a sáhnou po knize od Ježíška. Možná…

Tak třeba GRADA nabízí pohádkový příběh od Carrie Westonové s obrázky Tima Warnese ONDŘEJ JDE DO ŠKOLY. Zvířecí spolužáci se Ondřeje, obrovského a chlupatého medvěda grizzlyho, nejprve báli, ale díky hodné a rozumné paní učitelce a Ondřejově statečnosti to naštěstí dobře dopadlo. Knížku Ondřej jde do školy přeložila Magdalena Břenková.

Dnes mi přinesla paní listonoška placatý balík, docela velký na knížku. Že je uvnitř kniha jsem poznala podle barevného vzorně vyvedeného nápisu „Uvnitř pěkná kniha“. To jsem zvědavá, jak pěkná bude ta pěkná kniha, řekla jsem si hned a zavrtávala se dovnitř.

Vydal Labyrint, čtu, a má zvědavost dosáhla vrcholu, protože Labyrint to s knížkami umí. Na téhle, co ji napsali Ondřej Horák a Jiří Franta čtu, že je určena jak pro děti, tak pro velké čtenáře. Vůbec nejlepší by bylo, kdyby si tu knížku, která se jmenuje Proč obrazy nepotřebují názvy, četli velcí a malí čtenáři společně. Nejlépe před návštěvou nějaké výstavy, nebo rovnou galerie.

Petr Nedoma, ředitel hodně pěkné galerie Rudolfinum (najdete ji v pražském Rudolfinu, to dá rozum, že?), tedy Petr Nedoma, jinak též pan doktor, o téhle knize, o kterou si rozhodně napíšu Ježíškovi, řekl: „Je to jedna z možných cest, jak se vlomit do světa dospělých, pro něž je umění posledním hřištěm z mládí, které jim zůstalo.“

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video