Přečtěte si knížky Nejde se do školy! a Divoké zvíře

17. říjen 2014

Knížku plnou dobrodružství vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Dovedu si představit, že leckteré dítě uvidí ve výloze knihkupectví knížku Pavly Holanové s obrázky Ivety Kalinové „Nejde se do školy!“ (s vykřičníkem na konci ji vydala Agentura Krigl) a řekne si: Copak se tam asi píše? Kdo nejde do školy a proč? Tu knihu chci, tu musím mít!

Když se pak podívá pozorně na obrázek na titulní straně, uvidí tam dvě děti, kluka Péťu a jeho mladší sestřičku Terezku, podle oblečení jsou doma – a co to za nimi vykukuje? Možná Jan Žižka, možná taky Jan Hus, docela jistě vánoční stromeček, královská koruna se žezlem a jablkem a za stromkem mapa rozdělené Československé republiky.

Nebudu vás dlouho napínat: knížka Nejde se do školy přibližuje malým čtenářům na základě příběhů a pohádek dny, kdy se u nás nejde do školy, i když nejsou zrovna prázdniny – jsou to totiž (s výjimkou Vánoc) státní svátky. Paní spisovatelka Pavla Holanová by byla ráda, kdyby si tuhle knížku četli spolu s dětmi i rodiče.

Pro rodiče, prarodiče a jiné blízké příbuzné mám důležitou zprávu, že Albatros vydal ilustrovanou knihu K.I.Al - Ghani Divoké zvíře, aneb První pomoc při zvládání hněvu u dětí s Aspergerovým syndromem, tj. s málo ovlivnitelným problémovým chováním. Takové dítě buď navazuje kontakt s ostatními bez ohledu na situaci, nebo naopak veškerý kontakt tvrdohlavě odmítá. Není schopné citové vzájemnosti ani sociálně přiměřeného chování.

Divoké zvíře

Jak krotit výbuchy zuřivosti takového dítěte, jak s ním zacházet a neublížit? Kniha Divoké zvíře se v takovém případě může stát trvalým a užitečným pomocníkem pro vás i vaše dítě.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video