Přečtěte si knížky Karolína a Ema a pusinkový lupič

1. květen 2015

Zábavné příběhy o Karolíně a Emě vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

„Vždyť je dneska první máj, proto hraj, muziko, hraj!“ zpívala dnes kolem poledne parta mladých lidí cestou k Máchovu pomníku, co stojí v Praze na Petříně a kluci s holkama se tam chodí na prvního máje pusinkovat, aby jim ta láska dlouho vydržela.

Téhož, tj. trvalé lásky, by ráda dosáhla i Karolína, hrdinka stejnojmenné knihy, kterou napsala Iva Procházková – úctyhodná autorka, o které se mluví jako „o paní spisovatelce“. Karolína je šestnáctiletá holka a dělá všechno pro to, aby se stala baletkou. Jenomže…

Jenomže o někom, když trochu blázní, se říká, že spadl z višně, a Karolína spadla ze zvonice. Doopravdy. Byla z toho hodně komplikovaná zlomenina, noha v sádře a pobyt v nemocnici. Zajímá vás, jak to dopadlo? Čtěte Karolínu od Ivy Procházkové, stručný životopis šestnáctileté; vydala Mladá fronta.

Když jsme u těch pusinek, začínajícím čtenářům moc ráda představím knihu, která se jmenuje Ema a pusinkový lupič; napsal Rudolf Král (možná si říká Král Rudolf, já znala jednoho, co si říkal Veselý Petr, ale tím bohužel legrace končila…). Moc pěkné obrázky do knížky Ema a pusinkový lupič nakreslil Lukáš Urbánek a vydala zase Mladá fronta – mávám jí za to do Modřan.

To byla jedna holčička, Ema se jmenovala, a v jejich domě docela nahoře bydlela paní Prstová, prý čarodějnice, co jezdila na fialové motorce, a Ema jednou přistihla doma takového divného lupiče, čarodějnice Prstová ho sledovala a ukázalo se, že ten lupič kradl… to se neprozrazuje, co kradl, ale vy už to stejně možná víte.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video