Přečtěte si knížky Alšovy pohádky a Náramky z gumiček a další super ozdoby

28. listopad 2014

Krásné ilustrované pohádky vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Čas se posouvá směrem k zimním radovánkám, i když o tom počasí (aspoň tady u nás) nesvědčí. Jen to sluníčko se chová jako dobře nařízené hodiny: každý den zapadne o chvilku dříve než včera. V půl páté neboli v 16:30 je tedy tma jako v pytli a vy už se budete za týden těšit na Mikuláše.

Nevím, jak k vám, ale když jsem byla malá záložtička, chodil k nám domů Mikuláš s čertem (bohužel bez anděla), a ten čert v jedné ruce chrastil řetězem a v druhé mával špinavým záplatovaným pytlem, co smrděl peklem, dlouho jsme pak museli větrat. Naštěstí jsem v tom pytli nikdy neskončila; kdopak by vám jinak vyprávěl o nových knížkách. A že jich zase přibylo za těch několik dní, co jsme se neslyšeli.

Fragment nabízí brožurku Náramky z gumiček a další super ozdoby, aneb Gumičkuje celý svět, přidej se také! od Moniky Hrabálkové. Pokud máte jen trochu šikovné prsty, máte postaráno o dárky pro příbuzné i kamarády. Díky podrobným návodům vyrobíte náramky, náhrdelník, čelenku, přívěšek na klíče, obal na mobil a podobně.

A začnu jinou: „V nízké chaloupce s malou zahrádkou žil chudý vdovec se svou dcerkou Zdeničkou. V zahrádce pěstovali květiny a zeleninu, na nevelkém dvorku chovali kačenu Lidušku, kohouta Kokrháče, kocoura Macka a psa Voříška, v tmavém chlívku kozla Nebojsu a ovečku Kudrnku, na úzkém poli za humny sázeli brambory…“ Tak začíná pohádka Zvířátka a Petrovští v knížce z nakladatelství JaS, a ta knížka se jmenuje Alšovy pohádky.

Slavný pan malíř Mikoláš Aleš si jich vybral šest, a moc pěkně je ilustroval. Alšovy pohádky vycházejí knižně už podesáté – to číslo mluví za všechna doporučení.

Pokračování příště, už se na vás těším. To vám vzkazuje vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video