Přečtěte si knížku Zvířátka a pohádky Červená karkulka, Sněhurka a sedm trpaslíků a další

24. říjen 2014

Knížky plné pohádek vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Víte, co je řečnická otázka? To je taková otázka, na kterou si ten, kdo se ptá, odpoví sám. Například se zeptám: Víte, co je autorská kniha? Rozhlížím se, nikde nikdo, kdo by mi odpověděl, tak si odpovím sama: autorská kniha je taková, kterou jeden autor jak napsal, tak nakreslil, v ideálním případě taky svázal.

Proto oznamuji, že jsem z nakladatelství Grada dostala čtvercový balíček a v něm byly hned čtyři autorské knihy, čtvercové, pochopitelně, a samá leporela. Pohádková leporela se čtyřmi nejznámějšími pohádkami, co je má rádo každé mrně, ale běda! Jakmile mu takovou pohádku jednou přečtete, pokaždé příště bude vyžadovat, abyste se drželi té původní verze a nespletli se ani o slovíčko.

Ty čtyři pohádky pro Gradu ve verších napsala a legračně ilustrovala zkušená autorka Kamila Skopová. První začíná takto: „U kamen na lavičce v červené čepičce sedí malá holka - Červená karkulka.“

Ta druhá má na straně 8 obrázek vztekající se babice s korunou na hlavě, vyděšeného papouška v kleci a komorníka bez klece, a u toho čtu: „Královna zatím klidu nemá a zase ptá se zrcadla. Když znovu slyší o Sněhurce, veliká zlost ji popadla!“

Třetí pohádku, aspoň doufám, poznáte podle verše: „Pustil lišku do dveří, dal jí svoji večeři,“ a ta čtvrtá, to řeknu rovnou, ta je O perníkové chaloupce.

Knižnímu klubu se podařil prima kousek: vydal eso jménem Zvířátka – součást osvědčené francouzské obrázkové encyklopedie Larousse. Dozvíte se spoustu zajímavostí o zvířatech z celého světa. Na stránce Ptačí zpěv třeba, že sýkorky švitoří, sova houká, kukačka kuká, kos zpívá, straka křičí, slavík tluče a čáp…no jistě, čáp klape zobákem.

Zvířátka

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka..

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video