Přečtěte si knížku Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy

19. prosinec 2014

Knížku o jedné copaté holce vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Taky jste si všimli, že v tomhle předvánočním ruchu, kdy by děti měly být hodné, nebo by se o to aspoň měly snažit, z vlastní iniciativy vynášet odpadky a stavět trpělivě pořád dokola věž z kostek mladším sourozencům a neječet na mrně, když do věže kopne – prostě zabavit to dítě, aby maminka mohla dělat všechny ty sváteční přípravy a podobně… jenomže ve skutečnosti je všechno naopak.

S dětmi se děje to, čemu se říká „nemůžu si pomoct“. Já za to nemůžu, tvrdil tuhle jeden kluk, já se snažím, ale ono to zlobí samo. Vykládám rozumy a z rozhlasového stolu na mě mávají knížky: mluv o nás, záložko, mluv o nás!

Z obálky té první se usmívá copatá zrzunda s kamarády Tomy a Anikou a Panem Nilsonem. No jistě, správně, zrzunda se jmenuje Pipi a Pan Nilson je její opička. A je to úplně první české vydání knížky, kterou slavná švédská spisovatelka Astrid Lindgrenová napsala v roce 1950 a teď ji vydal Albatros s obrázky Adolfa Borna a v překladu Dagmar Hartlové.

Málem jsem zapomněla na to nejdůležitější, na název knížky. Jmenuje se Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy. O čem je? O vánočním večírku samozřejmě. Pipi pro své kamarády připravila různá překvapení, například klouzačku, která vede ze střechy vily Vilekuly až dolů na zem. Taky vánoční strom stál na zahradě, krásně svítil a byl ověšený spoustou balíčků. Děti si pro ně lezly nahoru, nikdo nespadl a pokud vás zajímá, co bylo uvnitř – přečtěte si Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy, tam to všechno je.

Veselé Vánoce přeje, nejmíň jednu pěknou knihu pod stromečkem a na shledanou příště se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video