Přečtěte si knížku Sto osobností, které změnily svět, aneb Nejslavnější jména historie, která musíš znát!

17. duben 2015

Bezvadnou encyklopedii se spoustou obrázků vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

V Británii vydali bezvadnou encyklopedii se spoustou obrázků; kniha se jmenuje Sto osobností, které změnily svět, aneb Nejslavnější jména historie, která musíš znát! Je prý určena čtenářům od jedenácti let, ale řekla bych, že nejvíc se hodí pro celou rodinu, třeba po obědě nebo po večeři, při které se nenadlábnete tak, až se vám zatemní mozek, nýbrž jen tak zlehka, a s tím lehkým pocitem hladu se dostaví chuť na malou porci vědomostí podaných zábavnou formou, přičemž se můžete vtipně doplňovat.

Nakladatelství čtenáře vyzývá: Vydejte se na vzrušující cestu historií a poznejte životní osudy osobností, jejichž práce, nadání a skutky se vepsaly do dějin a posunuly lidstvo o několik kroků dopředu. Každý z nich jiným způsobem, v jiném oboru a v jiné době, všichni však výrazně a nesmazatelně. A kdo jsou ti důležití lidé, bez kterých bychom leccos neznali, neměli a nevěděli?

V knize Sto osobností, které změnily svět, aneb Nejslavnější jména historie, která musíš znát jsou rozděleni do pěti kapitol.; Odvážní objevitelé, například ten, který se narodil v italském Janově v roce 1451 a jmenuje se Kryštof Kolumbus. Víte, co a kdy objevil, i když se nejdříve myslel, že je docela jinde? A co Charles Darwin? Pořád se o něm mluví, ale víte, v čem spočívají jeho zásluhy? Vynikající vynálezci – to jsou kabrňáci!

Co myslíte, už je všechno objeveno, nebo zbylo ještě něco k objevování pro vás a vaše kamarády, popřípadě kamarádky? Řeknu narovinu, že to mě jako záložku rodu ženského mrzí, že mezi těmi sto osobnostmi, co změnily svět, je sotva deset procent holek, později žen. Které to jsou? A o které jste už slyšeli? Čtěte knížku Bena Gililanda a Philipa Parkera Sto osobností, které změnily svět (přeložila Denisa Hilbertová), tam to všechno je.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video