Přečtěte si knížku Kouzelné vánoční sny

20. listopad 2015

Jednu krásnou vánoční knížku vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Čas je chodec s dlouhým krokem, zpívalo se v jedné písničce. Ptáte se, co tím chtěl básník neboli textař říci? Že čas utíká lidemmladým, starším i starým; nedávno byly prázdniny a mrkněte do kalendáře: za měsíc už sebudou v kádích mrskat vánoční kapři.

Nakladatelství Grada se už asi nemůže dočkat Vánoc, stejně jako většina dětí, a tak nám už teď poslalo knihu, kterou napsala Zuzana Pospíšilová, ilustroval Drahomír Trsťan a ta kniha se jmenuje Kouzelné vánoční sny; voní trochu vanilkou, trochu purpurou a nejvíc ze všeho připomíná, že co nevidět budou Vánoce.

Zajímá vás, komu se ty Kouzelné vánoční sny zdají a o čem že jsou?

To totiž byli jedni rodiče a ti měli tři děti. Václav (říkali mu Váša) byl nejstarší, prostřední Norachodila do školky a nejmladší holčička se jmenovala Cecilie neboli Cecilka, popřípadě Cilka. Když se na ta tři jména pozorně zadíváte, možná si všimnete, že zvoní a voní jako Vánoce: Váša, Cecilka, Nora. Vá – No – Ce! S tím, jak se blížil Štědrý den, děti už na nic jiného nemyslely a o ničem jiném nemluvily. Moc si přály rozlousknout velké vánoční tajemství, aby ho mohly prozradit svým kamarádům.

Například: jak vznikají sněhové vločky? Kdy se objeví to slavné zlaté prasátko? Musí vám kvůliněmu kručet v břiše hlady? A že to byly hodné děti, nakonec se jim splnilo jejich největší přání: ve snu se dostaly do nebe, přímo do nebeského skladu k Ježíškovi, kde se ho Nora konečněmohla zeptat: když lidem dárky rozdáváte, dostanete taky nějaký?

Jen se podívejte, řekl Ježíšek a ukázal na stůl s balíčky, které už rozbalil. Byly tam: obrázky od dětí, pletená šála, zápisník, zvoneček a ještě spousta dalších věcí. Děti se s Ježíškem shodly na tom, že ze všeho nejlepší je rozbalování dárků. Ta chvilka napětí a očekávání před rozbalenímse nedá srovnat s ničím jiným na světě. Už brzy si to zažijete na vlastní kůži.

To vám přeje a na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio