Přečtěte si knížku Kája, super frája - Narozeninové překvapení a Příběhy pavoučka Alfonse

12. září 2014

Knižní záložka má knížku pro všechny super fráji a taky pro ty, kdo mají hrůzu z pavouků.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás knižní záložka a rovnou hlásím, že vás dnes seznámím se dvěma novinkami, které jsem objevila na svém rozhlasovém stole, co je hustě posázený knihami.

Zkusili jste si někdy přivonět neboli čichnout k nové knížce? Je to zážitek, ta s ničím nesrovnatelná knižní vůně; kam se hrabou holčičí voňavky. Z Albatrosu dorazila knížka od Angličanky D.L.Greenové Kája, super frája - Narozeninové překvapení.

Kája chodí do třetí a bude mu devět. „Až mi bude devět let, budu dospělejší. Měl bych chodit spát pozdějc a dostávat větší kapesný,“ upozornil maminku a rovnou si pomyslel, že by si za vyšší kapesné koupil videohry. A kdyby chodil spát později, hrál by ty videohry až do usnutí. Víte, co řekla Kájova maminka?

Ona snad dokáže číst myšlenky, nebo co, protože řekla: „Ale to neznamená, že budeš smět chodit spát později, ani že budeš dostávat vyšší kapesné. Zato budeš v devíti dost velký na to, abys zvládal víc domácích prací.“ A jak to dopadlo s oslavou narozenin, kam se vecpala protivná Patricie Čeňková, vlezlá jako moučný červ křížený s komárem? Čtěte Káju, super fráju, tam to všechno je.

Pozor, Kája, super frája se nejmenuje Karel, nýbrž Kajetán. Kajetán! Jako Josef Kajetán Tyl, co psal za starých časů divadelní hry. A ten Kája má hrůzu z pavouků. Pro všechny děti, které stejně jako on ječí hrůzou, když vidí na zdi (nebo kdekoliv) osminohého pavouka, napsala Veronika Matysová Příběhy pavoučka Alfonse (ilustrovala Jitka Římánková a vydala Grada). Napovím jen, že Alfons bydlel ve starém kufru a s tím kufrem se jeho pán vydal na cestu kolem světa. Těch příhod a dobrodružství, co Alfons zažil. Mimo jiné se dověděl, že řecky se pavouk řekne arachné. A v Dubaji ho pozdravili: Merhaba!

Příběhy pavoučka Alfonse

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video