Přečtěte si knížku Atlas světa pro děti

20. únor 2015

Knížku plnou barevných obrázků vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Věřili byste, že i záložku může sklátit chřipka? Pořád jsem si fandila, že trochu té rýmy a kašle zvládnu za pochodu, a pak se mi přihodilo něco, co jsem dosud neznala: dostala jsem chuť na tvarohový koláč , zakousla se do něj… a ta hrůza! Měla jsem dojem, že koušu do papundeklu, co nechutná sladce ani slaně, dobře ani špatně: prostě nechutná nijak. Tak jsem, já ubohá záložka bledá, ztratila chuť. A taky čich.

Z čehož plyne poučení: chřipku nepřecházejte! Zakutejte se do postele, v té posteli se zavrtejte do knížky, poproste maminku o vitaminovou bombu a za pár dní budete jako rybička.

Pokud si můžete vybrat knižní novinku, doporučuji Atlas světa pro děti z nakladatelství B4U Publishing. Napsali Oldřich Růžička a Iva Šišperová, na obrázcích se podílelo pět ilustrátorů a na knize je napsáno Objevujte svět v sedmi rozkládacích mapách s více než pěti sty barevnými ilustracemi.

Právě jsem otevřela první z těch sedmi map. Je na ní severní a střední Amerika a uvnitř jsou vlepené tři sešitky, v tom prvním objevíte Zvířata a rostliny. Dozvíte se, že Popocatépetl znamená v původním indiánském jazyce „kouřící hora“, že když se medvěd grizzly postaví na zadní, může měřit i dva a půl metru – a pozor na něj: když na to přijde, sežere všechno, od bobulí přes hmyz a ryby až po velká zvířata, jako je jelen nebo sob. A že Mexičani nosí na hlavě sombrero, jak vypadají mayské pyramidy a že nejvyšší newyorské mrakodrapy mají klíďo píďo víc než 100 poschodí. A to jsme, jak už jsem pověděla, teprve u první z těch sedmi map.

Pěkně si s nimi užijte – to vám přeje vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video