Přečtěte si časopis Raketa

23. říjen 2015

Zábavný časopis pro děti vám přináší knižní záložka.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Mám pro vás v pošmourných dnech končícího října radostnou zprávu. Jedno z četných českých nakladatelství se jmenuje Labyrint a tenhle Labyrint začal vydávat čtyřikrát do roka Raketu – časopis pro děti chytrých rodičů, a to vy docela jistě jste.

Raketa míří k dětem od pěti do deseti let, ale s chutí si ji přečtou i starší čtenáři, a znám předškoláka, který v Raketě číslo tři otáčel pořád dokola na předposlední stranu, kde červený maxikrálík z Tanovy slavné knihy Pravidla léta pošilhává přes plot; na dvorku za plotem se krčí dvě miniděti v obavě, aby je králík nezahlédl. Visí před nimi prádelní šňůra a dole varuje nápis: Nikdy nenechávej jednu červenou ponožku na prádelní šňůře. Shaun Tan je z Austrálie – že by tam taky měli lichožrouty?

Raketa číslo tři vyletěla letos v létě a je celá napsaná a nakreslená od různých autorů sice, ale na jedno téma, na vodní téma: Pod hladinou. Dozvíte se, čemu se říká potápěčský zvon, co byl Nautilus, že povolání amy, lovkyně perel, v Japonsku vykonávají i devadesátileté paní a naučíte se sestavit frotáž mořského koníka. A tak dále.

Před několika dny vyšla v Labyrintu Raketa číslo 4, na mou duši má podtitul „Náladové číslo“. Mimo jiné nás provede zemí, kde prý žijí nejšťastnější lidi na světě – ta země se jmenuje Dánsko. Skoro všichni tam jezdí na kole, milují moře a ryby, na ulici se usmívají i na ty, které neznají, mají královnu, narodil se tam nejslavnější pohádkář Hans Christian Andersen a v hlavním městě jménem Kodaň sedí v moři na kameni kousek od břehu Malá mořská víla – nejfotografovanější socha v Evropě. Raketa číslo 4 vás naučí vystřihnout a vyzdobit „kolotoč nálad“, vyrobit podzimní masku, překonat špatnou náladu, upéct pomeranč s oříšky a čokoládou a to zdaleka není všechno.

Nezapomeňte – Raketa přilétá z Labyrintu čtyřikrát ročně.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video