Právě vyšla další knížka z řady Julinka a její zvířátka. Zatoulaní pejskové

29. leden 2016

Ideální čtení pro děti, které sní o práci zvěrolékaře.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše Knižní záložka.

Venku konečně mrzne, jen praští, lidi ráno rozmrazují auta a škrábou zledovatělá okna, aby viděli ven, sypou chodníky a vyndávají z různých skrýší zimní obuv, nejlépe válenky, které tam odpočívaly už několik teplých zim. Odrbané vánoční stromky od popelnic už odvezli speciální vozy a nakladatelství se po krátké vánoční přestávce zase rozjíždějí k plnému provozu. Zrovna dnes jsem do rozhlasu dostala tři dětské knížky. Sahám po té z nakladatelství Fragment od Rebeccy Johnson s obrázky Kyly May. (Překlad Alžběta Kalinová.)

Knížka je určena pro čtenářky od sedmi let, což ovšem neznamená, že by ji nemohli číst čtenáři, tj. kluci. Jmenuje se Julinka a její zvířátka – Zatoulaní pejskové. Na zadní straně obálky téhle knížky se dozvíte, že Fragment už několik knížek na téma Julinka a její zvířátka vydal. Bylo jich asi šest, tuším, a víte, o čem je ta s podtitulem Výprava do zoo? Její desetiletá hrdinka prozrazuje:

Jmenuju se Julinka a, až budu velká, chci se stát zvěrolékařkou. Splnilo se mi veliké přání. Vyhrála jsem v soutěži, a díky tomu si můžu na celý den vyzkoušet práci ošetřovatelky v ZOO. Kamarádka Zuzka půjde samozřejmě se mnou. Budeme krmit surikaty, tygry i tučňáky a dozvíme se spoustu nových věcí. Senzační také je, že každým dnem se má narodit malé slůně. Kdybych tak mohla být při tom!

Jak to asi dopadlo – jsou to nervy, že?!

Taky nejnovější díl vyprávění o Julince (Julinka a její zvířátka – Zatoulaní pejskové) hned zkraje napoví:
Jmenuju se Julinka a, až budu velká, chci se stát zvěrolékařkou! Dnes v noci byla veliká bouřka a v ulicích teď běhá spousta vyplašených pejsků. Jeden se objevil přímo u mého okna. Jako kdyby tušil, že miluju zvířátka a že jdeme s maminkou a Zuzkou vypomáhat do psího útulku. Doufám, že najdeme majitele všech zatoulaných pejsků, protože další pes by mi u táty určitě neprošel!
Nebo prošel? Co myslíte?

Na shledanou za týden se těší vaše Knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio