Pojďte s námi sportovat

28. listopad 2014

Víte, že je důležité sportovat i v zimním období? V Klubu Rádia Junior se náš host – cvičitelka Veronika Kottová z jednoho plzeňského sportovního studia – spolu s vámi zamýšlela nad tím, jak se hýbat i v době, kdy jsme nuceni slézt z kola, uklidit fotbalové míče a kolečkové brusle.

Úplně na začátku jsme vysvětlili celou řadu cizích slov: kondice, fitness, zumba, pilates, bosu, spinning, flowin a spoustu dalších. Všechna ta slova mají jedno společné – pohyb v zimních měsících v uzavřených prostorách.

Holky a kluci se přiznávali k tomu, že nejzábavnější pohyb v zimě je koulování, bobování a lyžování. Společně jsme se shodli na tom, že nás pohyb baví. A ruku v ruce s ním jde i strava a příjem tekutin. Jeden příklad za všechny: trocha čokolády před cvičením nebo sportováním vůbec nevadí. Daleko horší je, když zbaštíte celou tabulku hned po dokončení cvičení.

A jedna dobrá zpráva na konec: koho cvičení opravdu baví a chtěl by se stát instruktorem nebo cvičitelem, má spoustu možností. A to po celé České republice. Existují totiž kurzy pro budoucí lektory, navštěvovat je můžete už od 15 let věku. A kdo ví, třeba se v budoucnu opravdu cvičitelem nebo cvičitelkou stanete. Stejně jako Veronika Kottová.

Co je teď v tělocvičnách opravdu v módě? Jak často a jak intenzivně se pohybu věnovat? Jaké chyby při sportování nejčastěji děláme? Nejen na tyto otázky najdete odpověď v záznamu Klubu Rádia Junior. S Veronikou Kottovou si povídá Standa Jurík.

Spustit audio