Plněné datle v čokoládové polevě

2. prosinec 2015

Nabízíme vám recept, který se dá připravit během několika minut. Je velice lákavý nejen svým vzhledem, ale především chutí.

Suroviny:
30 ks datlí
30 ks oloupaných mandlí
1 balení čokoládové polevy

Postup:
Ještě než začnete s přípravou této sladké pochoutky, přijměte naši radu. Budete pracovat s nožem a také s horkou vodou. Buďte proto velmi opatrní. Mohli byste také požádat rodiče nebo jiné dospěláky, aby vám pomohli. Alespoň pro tentokrát.

Tak teď už jdeme do kuchyně. Nejprve si oloupejte mandle. Je to velmi jednoduché. Do malého rendlíčku nalijte trochu vody, přiveďte ji k varu. Pak do ní vhoďte mandle a nechte je povařit asi půl minuty. Potom vodu slije a mandličky vám půjdou loupat jedna báseň.

Pomocí malého, třeba jen kapesního nožíku, vyndejte z každé datle pecku. Místo pecky vložte oloupanou mandli. Když máte všechny datle naplněné, rozehřejte si podle návodu na obalu čokoládovou polevu.

Mandlemi naplněné datle napíchněte na vidličku nebo na špejli a v rozehřáté polevě je namáčejte. Na vál nebo prkénko si dejte mikroténovou fólii a v čokoládové polevě namočené datle položte na fólii a nechte je tam tak dlouho, dokud poleva úplně neztuhne.

Potom je vložte do malých papírových košíčků nebo do krabičky.

Vidíte, udělali jste si něco dobrého „na zub“. Nejen dobrého, ale také zdravého. Datle jsou totiž velice výživné.

Takto připravené datle velice dobře obohatí mísu s vánočním cukrovím.

Celková doba přípravy: 40 minut
30 ks

Další recepty uslyšíte v Klubu Rádia Junior, který vysíláme v pondělí 2. prosince do 19 do 20 hodin na Rádiu Junior a na Dvojce.

Spustit audio