Olympijského běhu ze zúčastnilo 55 tisíc dětí z celé republiky

21. červen 2017

Na trať olympijských běhů dnes vyběhlo 55 tisíc dětí z celé České republiky. Je totiž Mezinárodní olympijský den a ten se už od roku 1987 slaví právě během. Od začátku je u těchto startů olympionik, reprezentant v hodu diskem, Imrich Bugár, který dnes v přímém přenosu Rádia Junior odstartoval běhy školákům po celé republice. Výstřel ze startovní pistole zazněl přesně v 10:15!

Vysílali jsme živě ze Základní školy Jitřní z Prahy 4, kde se sešlo 9 škol. Dohromady tedy 388 dětí, od prvňáčků až po žáky druhého stupně. Naše moderátorka Šárka Fenyková byla svědkem mnoha soubojů v duch fair play a také skvělých výkonů na hranici sil. I v takovém vedru, jaké dnes panovalo, se totiž skutečně závodilo. Kluky a holky nejspíš hnala nejenom atmosféra, ale i přítomnost sportovních legend. Kromě Imricha Bugára se na děti přišel podívat i trojskokan se spoustou zlatých medailí Jiří Vyčichlo nebo tyčkař Štěpán Janáček a hokejista David Novotný.

U cílové pásky pak na všechno dohlížel Ušoun Rušoun, takže se nestalo, aby nějaký účastník letošního Olympijského běhu odešel bez medaile.

A co vy? Zapojili jste se taky? Pokud ano, pošlete nám ze svého startu fotografii na adresu radiojunior@rozhlas.cz a nebo se letošním během ostatních inspirujte a zapojte se příští rok!

Spustit audio