Odvážný cestovatel v Klubu Rádia Junior

18. září 2017

V pátečním Klubu Rádia Junior přivítá moderátor Petr Vacek odvážného cestovatele Filipa Mergentála. Dozvíme se, jaké to je putovat po světě na „čtyřkolce“, budeme si povídat také o tom, že na vozíku život nekončí.

Jaké je cestování na vozíku?

Filip vždycky miloval motorky. Pak mu ale jedna taková klukovina totálně změnila život. Když mu bylo 16 let, nekouknul se, jak je voda, do které skáče, hluboká. Zranil se a zůstal ochrnutý na nohy. Jenže měl odjakživa tuhej kořínek a svých snů se jen tak nevzdal. I když je člověk na vozíku, neznamená to, že nemůže cestovat a rozjet to ve svým životě na plný pecky! Pro Filipa bylo cestování na čtyřkolce jasná volba!

Pro rozhlas už nám prozradil tohle: „Když jedete na čtyřkolce, tak to drncá, a člověk si nemůže slézt, jako to může udělat zdravý. Musíme mít s sebou navíc takové propriety na čůrání. To je jediná věc, kterou máme navíc.“

Filipovo životní motto je: „I když máme kulový a nikdo to od nás nečeká, stejně žijeme podle svého a plníme si vlastní sny.“ A jaký je jeho cíl? Co jiného, než objet dokola celý svět! V galerii se můžeš kouknout na obrázky z expedice Dokolakolem, odvážné cesty na Bajkal.

Zajímá tě víc? Poslouchej Klub Rádia Junior v pátek 22.9.2017 od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Už teď ti ale prozradíme, že Filip je vážně číslo :-).

Filip Mergental
autor: Hana Lehečková
Spustit audio