Objevte, co se skrývá za jednoduchými stroji a zařízeními, v knize Stavební stroje

26. únor 2016

Interaktivní kniha pro všechny začínající techniky.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše Knižní záložka.

V rozhlasové kanceláři bylo po ránu prázdno, nikde nikdo, tudíž ticho, ani telefony nezvonily, nikdo se nedobýval do dveří, nikdo se na nic neptal (Jak je venku? Neprší? Už jsi měla čaj? A tak dále), ale rozhodně jsem nebyla první, kdo toho dne přišel ještě za tmy do práce. Na stole totiž ležely dvě obálky a už na dálku voněly jako nové knížky. Všimli jste si také, že nové knížky voní? Když takovou knížku vezmete do obou rukou, rozevřete ji a dovnitř strčíte (pokud možno vysmrkaný a čistý) nos, ucítíte tu jedinečnou knižní vůni.

A tak jsem honem popadla nůžky a opatrně rozstřihla papír – a koukám jako blázen!!! I když ten balíček přišel z nakladatelství Mladá fronta, uvnitř byla knížka jenom napůl. Uvnitř totiž byla půlknížka, půlhračka Stavební stroje. Napsal Ian Graham, ilustrace Carles Ballesteros. Z anglického originálu přeložila Jana Kordíková pro děti od pěti let, vytištěno v Číně. Nevhodné pro děti do tří let: obsahuje drobné součásti, které by ta mrňata mohla omylem vdechnout, spolknout, strčit si do nosu, do ucha, což znamená jít fofrem na lékařskou pohotovost. A že je co vdechnout!

Stavební stroje se skládají z tenké knížky a tlusté krabice. Uvnitř najdete třeba… třeba 39 strojních součástek se šrouby a maticemi – s jejich pomocí dokážete sestavit 9 funkčních modelů. Podle jednoduchého návodu začnete připojovat různobarevná ozubená kola. A já si teď vzpomněla, že ozubené kolo se rusky řekne šestěrňa, ale málokdy na to přijde řeč. Sláva, konečně jsem to využila a můžu na šestěrňu zapomenout. Zato nesmím zapomenout dodat, že součástí hrací knížky Stavební stroje je také děrovaná pracovní deska, na které nakonec budou ty stroje pracovat.

To vám přeje a na shledanou za týden se těší vaše Knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio