Noe. Trest za krutost

4. duben 2014

Knižní záložka vám doporučuje první díl biblického dobrodružství.

Všimli jste si, že je 4. dubna, neboli 4. 4. 2014? To zas bude svateb v naději, že ty dva, co se vzali v den se třemi čtyřkami neboli dostatečnými, čeká jen samý dostatek, což je jim ze srdce přáno.

Mudruju takto nad kalendářem, vedle kterého leží velká kniha se strašidelným výjevem na titulní straně. Ještě než se do ní zavrtám, koukám, že je navlečená v pásku – co to pletou na tom pásku? Prý „ve 2D a 3D, s českými titulky i dabingem, v kinech od 27. března“, takže už týden a den.

Už to vidím, NOE se ta kniha jmenuje, díl první, Trest za krutost. Ach, jo, ani se mi nechce dovnitř, do té velké knihy, protože: když NOE, tak potopa. Tak potopa světa! Pozor, ale nejdřív sucho, přičemž takové, že nikde ani kapička a všechno na troud a do toho svět plný násilí. Musím si dát dobrý pozor, aby mě mezi listy knihy NOE ti žízniví hladovci nezamordovali.

Pozor, ona to není normální kniha, je to komiks, co má víc obrázků než vět, například: Zase zlý sen! Co když máš vidění? Takhle že má vypadat budoucnost? Musím je varovat! Neposlechnou tě. Musím to aspoň zkusit...

Jsem na straně 22 – no to je něco! Babylon – město tak obrovské, že k nasycení jeho věčně hladových úst bylo třeba vyplenit celou jednu planetu – česky řečeno: sežrali, nač přišli, a místo, aby pracovali (aspoň občas), rvali se pořád jako psi. Uprostřed toho hodně divného města se k nebi tyčí gigantický prst – babylonská věž. Stojíte pod ní s hlavou vzhůru a konec věže se ztrácí kdesi v oblacích.

Dál to líčit nebudu, prozradím jen, že brzy vyjdou (po Trestu za krutost) další díly biblického dobrodružství jménem NOE: díl druhý Vše, co se plazí po zemi; díl třetí Čtyřicet dní a čtyřicet nocí a konečně díl čtvrtý: Kdo prolije krev.

Crowe – málem bych zapomněla: ten slavný herec, který hraje Noa, se jmenuje Russell Crowe.

Na shledanou za týden se těší vaše Knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video