Nesnášíte cvičení na klavír? Honza ho miluje! Co se mu na tom líbí?

17. duben 2019

Honza Čmejla je na první pohled obyčejný kluk. Něco zvláštního na něm ale je! V šesti letech se rozhodl, že bude hrát na klavír a od té doby jde za svým cílem. Baví ho to pořád?

Za pouhých devět let, které se Honza klavíru věnuje, se stal vítězem mnoha klavírních soutěží, koncertuje, často hraje v doprovodu různých orchestrů. Jeho nejnovějším úspěchem je to, že vyhrál mezinárodní rozhlasovou soutěž Concertino Praga. Prozradil, že díky tomu bude mít velký koncert v pražském Rudolfinu a natočí svoje první CD.

My mu moc fandíme! A vy budete určitě taky, až si poslechnete, jaký super kluk to je. Moderátorka Jana Rychterová se ho v Klubu Rádia Junior ptala, jestli měl někdy pocit, že by chtěl s hraním na klavír seknout. Nebudete tomu věřit, ale ne.

Honza hru na klavír opravdu miluje, dobrovolně a rád cvičí několik hodin denně, o víkendu si to klidně protáhne na celý den. Protože se svým koncertováním stále častěji vyráží do světa, hodně se věnuje i angličtině. Je to prostě borec, co ví už v patnácti letech, čím by se chtěl jednou stát. Klavíristou.

Klub Rádia Junior běží každý všední den od 19:00 na Rádiu Junior. Naladit si nás můžete zde.