Nesnáší koprovku a dostal dvojku z chování. Co na sebe prozradil prezident Pavel moderátorce dětského rádia

17. duben 2023

Naše 13letá moderátorka Viktorka Seifertová vyzpovídala v exkluzivním rozhovoru nového prezidenta Petra Pavla. Jaké sny měl jako malý kluk? A ve které třídě dostal dvojku z chování?

Petr Pavel býval armádním generálem. Zastával i funkci předsedy vojenského výboru NATO, a to je velká věc. Co ho vedlo k tomu, aby šel do volby nové hlavy státu? I na to se ho vyptala moderátorka Rádia Junior Viktorka.

Pravda nemusí být příjemná

„Obával jsem se, aby naše země nešla špatným směrem,“ vysvětluje. „Nechtěl jsem, aby našim lidem někdo vykládal, že můžeme dosáhnout něčeho, na co nestačíme, nebo že jim bude slibovat hory doly, a pak jim nakonec kromě těch slibů nic nedá. Mně přijde mnohem férovější lidem říkat pravdu, i když nemusí být příjemná.“

V duchu tohoto hesla se také nebojí přiznat, že v dětství vyvedl nejednu lumpárnu, jednou ve škole dostal na vysvědčení trojku z matematiky, a na konci 1. třídy dokonce dvojku z chování! Jak ale říká: „Špatnou známku občas dostaneme všichni. Občas se nám něco nepovede, něco pokazíme, uděláme chybu. Ale to neznamená, že se boří svět. Skoro každá chyba se dá napravit. Když nějakou chybu uděláme, to důležité je se z ní poučit a neopakovat ji znova.“

Koprovka a zdravý rozum

V rozhovoru se taky dozvíte, že Petr Pavel nemá rád koprovou omáčku s knedlíkem a že se i na nepříjemných věcech snaží najít něco dobrého. A co by měl podle něj prezident hlavně zvládat? „Asi nejdůležitější je, aby si zachoval zdravý rozum,“ říká s úsměvem.

Co si myslí o šikaně a jak by ji řešil? Kterým sportům se věnuje? Plánuje si s sebou na Pražský hrad přinést svou kočku Micku a opravdu tam jezdí na koloběžce? Poslechněte si celý rozhovor ve videu nebo v audiu.

autor: kpe

Související